Na Národním dni železnice budou k vidění i modely

Model klub Sokolov spolu s železničními modeláři z Plzně a Nýřan si dovolují pozvat malé i velké na výstavu železničních modelů a kolejišť u příležitosti oslav Národního dne železnice, které se uskuteční v sobotu 24. září na nádraží v Chebu. modelové kolejiště

Expozice modelů bude umístěna v místnosti vedle prodejny novin a tabáku v chebské nádražní hale a bude přístupna od 10 do 18 hodin. Vystaveny budou nejen nejrůznější modely lokomotiv, vagonů i autíček, ale také několik kolejišť, to vše v modelových velikostech H0, TT, N a Z. Nebude chybět ukázka mašinek zahradní železnice LGB ve velikosti G a plechových vláčků Merkur a ETS ve velikosti 0 (nula). Výstava bude také doplněna expozicí fotografií a různých předmětů s železniční tématikou.

Další expozice modelů a kolejiště velikosti H0 bude umístěna v železničním voze v prostorách chebského depa, kde bude probíhat program nazvaný Svět zábavy. Kolejiště v rekonstruovaném, dnes již historickém voze řady BDs, spravuje místní spolek Plzeňská dráha Výtopna Cheb, který mimo jiné pomáhá udržovat a spravovat historická vozidla Českých drah, jako jsou např. historické lokomotivy Sergej, Karkulka, Hektor a jiné.

Výstava železničních modelů je realizována jako doprovodný program oslav Národního dne železnice ve spolupráci a za podpory Českých drah.

Model klub Sokolov je volnočasové sdružení železničních, leteckých a automobilových modelářů, scházejících se v Domě dětí a mládeže v Sokolově. V DDM Sokolov se podílejí na vedení dětských kroužků, kde se mladí modeláři učí mnohým dovednostem při stavbě modelů. Železniční modeláři mimo jiné v DDM Sokolov budují velké digitálně řízené kolejiště H0, které je možné spatřit v provozu při akcích DDM.

Modeláři z Plzně a Nýřan jsou skupina příznivců železnice a železničních modelů, kteří se nepravidelně setkávají se svými modely a kolejišti na různých výstavách v Plzni a okolí.