SOS dětská vesnička zve na den otevřených dveří

První česká SOS dětská vesnička v Karlových Varech – Doubí, pořádá 15. září 2016 od 14 hodin Den otevřených dveří, na který srdečně zve všechny zájemce o pěstounskou péči a pomoc ohroženým dětem.Sos vesnička a

Den otevřených dveří je určen pro každého, kdo má zájem dozvědět se více o možnostech pěstounské péče a rozsahu poskytovaných služeb, stejně jako o problematice péče o ohrožené děti a službách nabízených místní SOS dětskou vesničkou. Zájemci si budou moci prohlédnout areál vesničky, včetně nově zrekonstruovaných bytů určených pro pěstounské rodiny.

Pro návštěvníky je připraven bohatý program: prohlídka SOS dětské vesničky, vystoupení taneční a hudební dětské skupiny, výtvarné dílny pro děti, kouzelnické představení a mnoho dalšího. Pro případné dotazy bude návštěvníkům k dispozici ředitelka SOS dětské vesničky Dagmar Roučková i další pracovníci s bohatými zkušenostmi v oblasti náhradní rodinné péče.

„Rádi bychom přiblížili veřejnosti běžný život v dětské vesničce a služby poskytované pěstounským rodinám,“ říká ředitelka karlovarské SOS dětské vesničky Dagmar Roučková. „Navíc jsme nedávno dokončili rekonstrukci jednoho z domů a získali tak dva zcela nové byty pro pěstounské rodiny, které by chtěly pečovat o svěřené děti v tomto klidném prostředí,“ dodává.

V současné době žijí v SOS dětské vesničce 4 rodiny se 17 dětmi. Za prvních osm měsíců roku 2016 bylo v pěstounských, preventivních i krizových programech SOS dětské vesničky v Karlových Varech 117 dětí.

O SOS DĚTSKÝCH VESNIČKÁCH

SOS dětské vesničky jsou jedna z nejvýznamnějších neziskových organizací zabývající se dlouhodobou přímou pomocí ohroženým dětem. V České republice působí již od roku 1969 a jsou členem respektované mezinárodní organizace SOS Children’s Villages International, která celosvětově zastřešuje činnost jednotlivých národních sdružení a pomáhá více než dvou milionům dětí ve 134 zemích světa. SOS dětské vesničky poskytují širokou škálu služeb a zázemí pěstounským rodinám, preventivní, okamžitou a následnou péči ohroženým dětem i mladým dospělým. V rámci lokálních zdrojů je organizace z více než 60 procent financována soukromými dárci – jednotlivci i firmami. Podpořit SOS dětské vesničky a pomoci tak dětem v nouzi je možné příspěvkem do veřejné sbírky účtu: 211 757 409 / 0300 či na www.sos-vesnicky.cz/podporte.

Sos vesnička