Kolik jste už letos udělali kroků ke zdraví?

Přidejte se k nám! Sraz je u hotelu Krakonoš v Mariánských Lázních, v sobotu, 10. září 2016 dopoledne. Spolek Klub Krušných hor ve spolupráci s Klubem českých turistů zde odstartují úderem jedenácté hodiny právě ten Váš KROK nejen KE ZDRAVÍ. Bavit se budou dospělí i děti, malí, mladí i dříve narození.pochod

Univerzální recept na zdraví neexistuje. Každému dělá dobře něco jiného, každý má jiné potřeby. Jisté však je, že pohyb, zdravá strava, prevence, ale i zábava patří k základním pilířům péče o to nejcennější, co máme, o zdraví.

Program, který pořadatelé na sobotní odpoledne připravili, uspokojí všechny věkové skupiny, aktivní sportovce i vyznavače klidnějších pohybových aktivit. Přesně v 9.00 hodin se v prostorách hotelu Krakonoš otevře informační a registrační kancelář.

 NORDIC WALKING si u nás za poslední roky získal oblibu a není již nic mimořádného vidět pěší turisty se speciálními holemi v lese nebo i ve městech.

Hodinu před polednem odstartuje po krátké instruktáži již druhý ročník akce Mariánskolázeňský krok, organizovaný výšlap do okolí Mariánských Lázní. Pořadatelé z Klubu Krušných hor připravili ve spolupráci s Klubem českých turistů trasy 5 a 15 kilometrů okolo golfového hřiště do přírodní rezervace Smraďoch a dále k prameni Farské kyselky. Komu vytráví a bude potřebovat doplnit výšlapem spálené kalorie, nemusí se obávat, na trasách bude připraveno občerstvení.

„S aktivitou nordic walking máme již letité zkušenosti a skutečně je to aktivita s rostoucí popularitou. Těm, kteří se s tímto sportem ještě nesetkali, určitě doporučuji jeden z našich výletů po krásném okolí lázeňského města Mariánské Lázně, po trasách doporučených také Klubem českých turistů. V případě zájmu máme k dispozici i nordic walking hole zdarma k zapůjčení, stačí jen průkaz totožnosti,“ láká k aktivnímu vyzkoušení původně severského sportu Ivana Dobišová z pořádajícího spolku Klub Krušných hor.

V rámci konání akce Krok ke zdraví bude před hotelem Krakonoš fungovat preventivní zdravotní poradna a bezplatná konzultace na téma krevní tlak.

„Na sobotní akci Mariánskolázeňský krok zveme celé rodiny, protože myslíme samozřejmě také na děti,“ říká pořadatelka Ivana Dobišová. Pro děti pořadatel připraví u hotelu Krakonoš spoustu zábavy.

Kromě nafukovacích skákacích hradů a šikovných malířek obličejů se děti mohou těšit na kouzelnické vystoupení. Do světa kouzel a magie je vláká v jednu hodinu kouzelník Burda.

Návod a inspiraci k malování akrylovými barvami na plátno zajistí Karlovarská malířka Varvara Divišová v rámci školy malování. Obrázek si pak může každý autor odvézt domů jako vzpomínku na Mariánskolázeňský krok ke zdraví. Po celé odpoledne budou akci hudebně doprovázet Starší páni Tachov.

Všechny aktivity v rámci KROKU KE ZDRAVÍ jsou pro návštěvníky ZDARMA! Pro každého registrovaného účastníka jsme navíc připravili malý dárek. Stačí se jen zaregistrovat buď předem na e-mailové adrese info@krokkezdravi.com, nebo přímo v den konání akce v Hotelu Krakonoš.

Program dne:

9.00 – 10.45    REGISTRACE ÚČASTNÍKŮ POCHODU

11:00              HROMADNÝ START POCHODU

ŠKOLA MALOVÁNÍ PRO DĚTI, PREVENTIVNÍ ZDRAVOTNÍ PORADNA, NAFUKOVACÍ ATRAKCE PRO DĚTI, MALÍŘKY OBLIČEJŮ

                        K POSLECHU I TANCI HRAJÍ STARŠÍ PÁNI TACHOV

13:00              VYSTOUPENÍ KOUZELNÍKA BURDY

15:00                          VYHLÁŠENÍ VÍTĚZŮ POCHODU + TOMBOLA (startovní čísla pochodu jsou slosovatelná)

 

Další informace lze najít na webových stránkách www.krokkezdravi.com.

Kontakt:

Ing. Ivana Dobišová, Klub Krušných hor, info@krokkezdravi.com, tel. 737222410