Kradl a pak prodával v zastavárně

Osmatřicetiletý muž toho stihnul ukrást za tři měsíce hodně. Začal tím, že odcizil autobaterii, pak naftu, nářadí, vzduchovku, kolo, křovinořez, a aby nevyšel ze cviku, sebral opět autobaterie. Některé věci na své kárce odvezl prodat do zastavárny. Škoda, kterou způsobil, se odhaduje na částku kolem 90 tisíc korun. A protože muž není v oboru krádeží žádným nováčkem, hrozí mu v případě odsouzení až tři roky ve vězení.
Policie-ill-malé-na-web
„Chebští kriminalisté zadrželi osmatřicetiletého muže, který se jim nyní zodpovídá z pěti případů krádeží, ke kterým došlo za poslední tři měsíce na Chebsku,“ uvedla policejní mluvčí Kateřina Krejčí.

Nejprve měl v měsíci červnu ve Františkových Lázních odcizit ze zaparkovaného nákladního automobilu autobaterii. V červenci měl u dalšího auta ve městě poškodit hadci u nádrže a odcizit z něj téměř 150 litrů nafty.  V srpnu pak vnikl na pozemek a do chatky, ze které odcizil nářadí a vzduchovku. Na konci srpna měl vniknout společně s dvěma dalšími muži do provozovny v malé obci poblíž Chebu a ze skladu odcizit dětské jízdní kolo a křovinořez. Věci poté naložit do vozidla a v zastavárně zpeněžit. Ve stejném období měl vniknout v Chebu i do areálu a na parkovišti ze zaparkovaného nákladního automobilu odcizit autobaterie v hodnotě dle odborného vyjádření kolem 16 tisíc korun. Ty si následně naložit na kárku a následně je taktéž zpeněžit.

„Od kriminalisty z  druhého oddělení obecné kriminality si vyslechl obvinění ze spáchání pokračujícího přečinu krádež a přečinu porušování domovní svobody,“ sdělila mluvčí. „Policejní komisař následně podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby,“ dodala. Soudce bude během dnešního dne rozhodovat o uvalení vazby.