Sky Deutschland, DHL Supply Chain a Teleplan otvírají nové logistické centrum

Nové centrum vzniklo na základě pětileté smlouvy na logistické služby uzavřené mezi DHL Supply Chain a Sky Deutschland Fernsehen GmbH & Co. KG. Otevřením provozu se vytvoří 200 pracovních míst.značka-průmyslová-zóna

Společnosti Sky Deutschland, DHL Supply Chain a Teleplan dnes zahájily provoz nového logistického centra o velikosti 13 600 m2 v Panattoni Parku Cheb. Slavnostního ceremoniálu se zúčastnili Henry Börnicke, ředitel pro logistiku a management životního cyklu společnosti Sky Deutschland, Jan Vymazal, regionální ředitel DHL Supply Chain, a Steve Carter, viceprezident pro obchod v regionu EMEA společnosti Teleplan.  Otevřením centra vznikne 200 pracovních míst.

Přední logistická společnost DHL Supply Chain bude na základě pětileté smlouvy uzavřené se společností Sky Deutschland Fernsehen GmbH & Co. KG zajišťovat ve spolupráci s dalšími partnery standardní skladovací služby, dopravu do skladu a distribuci. Součástí smlouvy je i reverzní logistika a zákaznický servis poskytovaný společností Teleplan či služby s přidanou hodnotou, například balení zboží, nalepování etiket či korespondence se zákazníky.

Z nového distribučního centra bude Sky Deutschland zásobovat více než 4,6 milionu zákazníků širokou škálou různých hardwarových zařízení, jakými jsou například set-top boxy, čipové karty, pevné disky nebo WLAN moduly. Dopravu do domácností zákazníků, maloobchodním partnerům nebo hotelům či sportbarům v Německu a Rakousku zajistí balíková služba.

„Díky výhodné poloze se výrazně urychlí distribuce zakázek. Zboží vyexpedované večer ze skladu musí být na místě určení druhý den ráno. Na vychystání urgentních zakázek máme v některých případech maximálně hodinu času,“ vysvětluje Filip Budík, generální ředitel DHL Supply Chain pro Českou republiku a Maďarsko.

Teleplan zajistí přímo v prostorách chebského distribučního centra vysoce kvalitní screening, objektivní automatické testování a renovaci zařízení. „Naše řešení již nejsou vázána na fyzickou přítomnost společnosti Teleplan, mohou být poskytována a řízena na dálku kdekoliv. Stále častěji přinášíme řešení přímo do prostor podnikání našich zákazníků, jejich logistických partnerů nebo relevantních třetích stran. Dokazujeme tak, že jsme tím správným partnerem, který je schopen zdokonalit a zrychlit procesy zákaznického servisu zařízení pro domácí zábavu,“ zdůraznil Charles Stewardson, prezident společnosti Teleplan v regionu EMEA pro podniková řešení.

„Během posledních několika let Teleplan vynikl především díky vysoké míře inovačního ducha a provozní dokonalosti. V kombinaci s odbornými znalostmi DHL, celosvětového lídra v oblasti logistiky, jsme připraveni v našem novém centru v Chebu zvýšit efektivitu a dostat zákaznickou zkušenost na jinou úroveň. Mimoto pozitivně ovlivňujeme životní prostředí snižováním uhlíkové stopy,“ řekl Sebastian Hauptmann, výkonný vicepresident pro operace společnosti SKY Deutschland.

Sky je s 4,6 milionu zákazníků a ročními příjmy ve výši přibližně 2 miliardy eur předním poskytovatelem placené televize v Německu a Rakousku. Programová nabídka společnosti Sky zahrnuje živé sportovní přenosy, filmy, seriály, dětské programy a dokumentární filmy. Společnost Sky Deutschland sídlící ve městě Unterföhring poblíž Mnichova je součástí evropské jedničky v zábavním průmyslu Sky plc. Více než 21,8 milionu zákazníků v pěti zemích sleduje exkluzivní programy společnosti Sky kdykoliv a kdekoliv chce.

Teleplan International N.V. je předním hráčem v oblasti zákaznického servisu pro počítače, komunikační zařízení a spotřební elektroniku. Zaměřuje se na zákaznickou péči, řízení logistických procesů, management náhradních dílů, screening a testování, opravy / renovace a druhotný prodej / recyklaci. Teleplan má více než 33 lety prověřenou zkušenost v poskytování hodnotových nabídek v celém dodavatelském řetězci od chvíle nákupu až po konec životního cyklu. Teleplan neustále inovuje, aby udržel krok s výhodami, které přináší interaktivní propojení a komunikace, aby byl jeho přístup šitý na míru individuálním potřebám každého zákazníka. Centrála společnosti Teleplan je v Amsterdamu/Schipholu v Nizozemí a servisní centra se nacházejí ve více než 95 zemích a zaměstnávají přes 5 000 lidí.