Cheb bude mít další podzemní kontejnery

Plastové popelnice v Chebu nahradí v centru města a okolí podzemními velkokapacitní kontejnery.  K současným sedmnácti by měly být vybudovány další v dvorních traktech ulic Provaznická a Březinova i v parčíku nad úřadem práce. Na každém ze zmíněných míst budou přitom postaveny čtyři podzemní kontejnery – po jednom na směsný komunální odpad, plasty, papír a sklo.kontejner

Kompletní stanoviště se čtyřmi kontejnery se už nyní nacházejí na dvou místech – ve Školní a Palackého ulici. Kontejnery na směsný komunální odpad jsou pak v ulicích Sládkova, Školní, Jakubská a ve vnitroblocích mezi ulicemi Dukelská, Evropská a 26. dubna, Obrněné brigády

Podle původního záměru měly podzemní kontejnery přibýt dokonce na pěti místech, navíc ještě na Kasárním náměstí a za panelovým domem v horní části ulice Svobody. Město přitom chtělo na jejich vybudování získat dotaci z Operačního programu Životní prostředí, což se však nepodařilo. Z vlastních prostředků tak udělá alespoň tři nová stanoviště.

 

„Vybuduje je firma, která v zakázce na zmíněných pět stanovišť nabídla nejnižší cenu. I v případě tří stanovišť zachová původně nabídnuté částky za vybraná tři. Stát to bude přes 2,6 milionu korun,“ upřesnil místostarosta Pavel Hojda.

 

Historické centrum města se tak stane čistějším, protože do podzemních kontejnerů se nedostanou vybírači popelnic, za kterými zůstával nepořádek.