V nemocnici v Mariánských Lázních na sono a CT pacienti nečekají déle než týden

Na rozdíl od jiných nemocnic se v nemocnici v Mariánských Lázních se nečeká na vyšetření CT a sonografem déle než týden. Na rentgen pacienti mohou přijít bez objednání. Nemocnice také nabízí virtuální kolonoskopii.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kompletně digitalizované radiodiagnostické oddělení Nemocnice Mariánské Lázně objednává pacienty na vyšetření CT a sonografem do jednoho týdne. „Máme individuální přístup ke každému pacientovi, kterého na radiodiagnostické oddělení vyšetřujeme,“ říká vedoucí laborantka oddělení Andrea Pěnkavová. Pacienti si také mohou koupit i CD s obrazovou dokumentací.

Na radiodiagnostickém oddělení Nemocnice Mariánské Lázně se lze objednat také na virtuální kolonoskopii. Co to virtuální kolonoskopie vlastně je? Jedná se o vyšetření tlustého střeva počítačovým tomografem, kdy si lékař prohlíží na monitoru postupně celé střevo a zároveň může prohlédnout také ostatní nitrobřišní orgány od bránice po symfýzu, což je nespornou výhodou tohoto vyšetření. Další výhodou oproti optické kolonoskopii je vyšší komfort pro pacienta a bezbolestnost. Nevýhodou vyšetření je, že je pacient vystaven radiačnímu záření jako při každém jiném CT vyšetření. Při vyšetření také není možno odebrat vzorek pro histologické vyšetření.