Vloudila se do bytu k jednadevadesátileté seniorce, kterou okradla

Jako hyena se chovala zatím neznámá žena, která v pondělí dopoledne zazvonila u dveří jednadevadesátileté seniorky v Mariánských Lázních. Pod záminkou kontroly vody se vloudila do bytu. Po jejím odchodu stařenka zjistila, že jí chybí 19 tisíc korun a zlaté řetízky. Policisté hledají svědky, kteří si v inkriminované době všimli podezřelé ženy, aby se obrátili na tísňovou linku 158 a pomohli tak svými informacemi při vyšetřování. Není vyloučeno, že by neznámá žena mohla mít na svědomí více obdobných případů. Senioři, kteří mohli být obdobným způsobem ženou okradeni, ať se taktéž obrátí na linku 158 nebo na jakoukoliv policejní služebnu.Policiee-malá-naweb

„Dosud neznámá žena v pondělí dne 15. srpna kolem desáté hodiny dopoledne zazvonila v Mariánských Lázních v ulici Žižkova u bytu seniorky a pod záminkou havárie vody v domě s jejím souhlasem vstoupila k ní bytu,“ popsala policejní mluvčí Kateřina Krejčí. „Zde prováděla údajnou kontrolu, neustále si zapisovala nějaké poznámky do bloku a poté zhruba po 15 minutách z bytu odešla,“ doplnila.

Krátce po jejím odchodu seniorka zjistila, že jí byla odcizena finanční hotovost kolem 19 tisíc korun a několik kusů zlatých řetízků.

„K popisu ženy poškozená uvedla, že se jednalo o ženu ve věku kolem 30-ti let, která byla asi 175 cm vysoké hubené postavy a měla krátké blonďaté vlasy. Na sobě měla kostýmové kalhoty tmavé barvy. Svrchní část oděvu si poškozená nepamatuje, jelikož žena měla horní část těla neustále schovanou blokem, do kterého si zapisovala poznámky,“ informovala mluvčí. Podle okradené seniorky neznámá žena vypadala a jednala slušně, používala odborné termíny a vystupovala jako úřednice.

Rady pro seniory:

Policie ČR radí občanům, aby byli obezřetní při kontaktu s cizími lidmi a nikoho cizího si do bytu či domu nevpouštěli. Podvodníci využívají nejrůznější záminky a lsti, jak se dostat k vašim penězům. Chtějí vniknout do vašeho bytu či domu, a pokud z vás nevylákají peníze přímo, ovládají řadu způsobů, jak vás okrást