Starosta Františkových Lázní rezignoval

Františkovy Lázně budou mít od poloviny září nového starostu. Dnes rezignoval ten dosavadní, Otakar Skala (PRO). Rozpad koalice ale nehrozí. Otakar Skala zůstane řadovým zastupitelem a dosavadní koalice s Alternativou poběží dál. OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Dnes jsem předal prvnímu místostarostovi Františku Šnajdaufovi svou rezignaci, a to po dohodě s celou koalicí. Je podaná k 12. září. O dva dny později se uskuteční zastupitelstvo a do té doby bych chtěl svůj úřad v klidu předat,“ sdělil Otakar Skala.

Důvod starostovy rezignace je ale pozitivní – byl ve svém naměstnání povýšen. „Jsem teď členem širšího vedení společnosti, proto musím být častěji v Praze. A to je důvod, proč se nemohu funkci starosty věnovat tak, jak bych si sám představoval,“ a podotkl, že v zastupitelstvu ale zůstává a koalice bude pokračovat. To potvrdil i jeho koaliční partner z Alternativy a první místostarosta, František Šnajdauf. „Pro koalici se nic nemění, budeme pokračovat s personální změnou. V polovině září bude zvolený nový starosta ze strany PRO, tak jak je uvedeno v koaliční smlouvě,“ potvrdil František Šnajdauf.

Kdo to bude, o tom se jedná. „Dokud personální obsazení neprojednáme s koaličním partnerem, nechceme žádná konkrétní jména zveřejňovat,“ řekl místostarosta Jan Kuchař (PRO). On i jeho kolegové rezignaci Otakara Skaly respektují. „Klub zastupitelů PRO byl o rozhodnutí svého starosty dopředu informován. Toto
rozhodnutí samozřejmě respektujeme a jsme připraveni se vzniklou situací pracovat. V klubu PRO máme vydiskutovaný další postup, který navrhneme v tomto týdnu i našemu koaličnímu partnerovi. Jsme přesvědčeni o tom, že dojde k přijetí našeho řešení a sedmičlenná koalice bude dál pokračovat v započaté práci,“ dodal.