Milovníci koní si přišli na své v Nebanicích

V minulých dnech se v Nebanicích uskutečnil 24. ročník tradičních závodů spřežení. Jednalo se o velkolepou událost mezinárodního rozměru, která se uskutečnila ve dnech od 28. do 31. července, a nenechaly si ujít stovky lidí.  Na prestiži letošních závodů přidala skutečnost, že byla vypsána soutěž nejvyšší možné kategorie. V soutěž družstev CAIO H4 vyhrálo Německo, druhé skončilo Nizozemsko a třetí bylo Maďarsko. Česká republika obsadila páté místo. Ve světovém vozatajském sportu se závodů této úrovně jezdí ročně nanejvýš pět a v Česku doposud žádné.


To, že jsou nebanické závody skutečně sportovní událostí mezinárodního významu, pravidelně dokládá především hojná účast závodníků z nejrůznějších zemí, z nichž jsou navíc někteří součástí světové Top 10. V soutěži družstev se představily národní týmy České republiky, Holandska, Německa, Francie, Rakouska, Švýcarska či Maďarska.

Program závodů byl opravdu pestrý. Příchozí mohli obdivovat závody  jednospřeží, dvojspřeží pony, dvojspřeží, čtyřspřeží pony a soutěž Světového poháru čtyřspřeží.

Více fototgrafií zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/1861563