Kde roste Alej roku 2016? Lidé mohou nominovat adeptky v šestém ročníku ankety

Právě v čase horkých letních dní, prázdnin a dovolených je oceníme nejvíc – aleje v naší krajině. Ať už proto, že jsou krásné a dokreslují neopakovatelný ráz krajiny nebo proto, že poskytují stín a chlad při procházce. Oblíbenou alej mohou lidé ocenit různým způsobem, ale Arnika nabízí způsob zcela jednoznačný a to anketu Alej roku 2016. Šestý ročník prestižní soutěže už tradičně začíná svou nominační fázi v letních měsících, které jsou pro aleje zvláště lichotivé. Nominovat kandidátky bude možné až do 23. října na webu http://alejroku.cz. Přihlásit alej do ankety je snadné a stačí k tomu pořídit alespoň jednu fotografii aleje a případně připojit příběh, jenž se s alejí či nominací pojí. Oceněny nebudou jen vítězné aleje ale i autoři nominací, pro které jsou připraveny hodnotné ceny. O vítězné aleji budou od 23. října rozhodovat lidé svými hlasy na webu Alej roku 2016. Vyhlášeny budou i krajské aleje roku a nejlepší fotografii pak vybere odborná porota.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Do soutěžní ankety mohou lidé přihlásit „svou“ alej prostřednictvím webových stránek www.alejroku.cz. Každý může zaslat 1-3 fotografie (nejlépe ve formátu JPEG), ke kterým připojí stručný popis a důvod, proč si alej zaslouží pozornost.

Součástí ankety je i fotosoutěž, do které bude zařazena první fotografie každé aleje nominované do ankety, ale fotky lze přihlásit i samostatně. Nejkrásnější fotografie pak vybere odborná porota složená z patronů ankety, zástupců partnerů a fotografů.

Pokud Vámi nominovaná alej nebo Vaše fotografie zvítězí ve kterékoliv z kategorií, můžete se těšit na hodnotné ceny.