V Domově pro seniory v Hranicích vznikne 12 nových jednolůžkových pokojů

Krajský Domov pro seniory v Hranicích nabídne svým obyvatelům už brzy mnohem komfortnější bydlení než dosud. Rada Karlovarského kraje dnes schválila podmínky zadávacího řízení na zhotovitele rekonstrukce zařízení. Z krajského rozpočtu půjde na akci 22 milionů korun včetně DPH.dům Hranice 1

 

„V prostoru půdy stavebníci provedou demontáž stávajícího krovu a začnou s budováním dvanácti jednolůžkových pokojů s vlastním sociálním zařízením, společenské místnosti a odpočinkového prostoru s kuchyňkou. Do nově vzniklého podlaží bude protažen stávající výtah a betonové schodiště. Hlavním cílem této investiční akce je zkvalitnění pobytové sociální služby. Po ukončení přestavby bude mít Domov pro seniory Hranice při zachování kapacity 54 lůžek pouze jedno a dvoulůžkové pokoje,“ uvedl náměstek hejtmana Miloslav Čermák. Stavební práce se uskuteční během roku 2017 za plného provozu domova.

Domov pro seniory v Hranicích je od roku 2003 příspěvkovou organizací Karlovarského kraje. Cílovou skupinou, které poskytuje své služby, jsou senioři starší 60 let převážně s těžkou až úplnou závislostí na péči jiné fyzické osoby.

TZ a foto – KK