Ukradl, co se dalo. I auto před domem

Šestatřicetiletý muž si vyhlédl rodinný dům v Aši, ale kupovat ho nechtěl – vykradl ho. Uloupil, co se dalo. Nepohrdnul elektronikou ani hotovostí. Zřejmě měl pak problém, jak si všechny ty ukradené věci odvéze, tak pro jistotu „šlohnul“ ještě auto zaparkované před domem. Dlouho však spravedlnosti neujížděl. V Praze, kam se vydal, ho zastavila policejní hlídka. Teď mu v případě odsouzení hrozí až pět let v nějakém z nápravných zařízení.OLYMPUS-DIGITAL-CAMERA

Chebští kriminalisté již zahájili trestní stíhání šestatřicetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání přečinů porušování domovní svobody a krádeže. „Obviněný muž měl v době od 14. do 17. července vniknout v Aši do rodinného domu, ze kterého odcizil různou elektroniku, například televizor, dále finanční hotovost ve výši několik desítek tisíc a doklady od vozidla společně i s klíči,“ popsala policejní mluvčí Kateřina Krejčí. „Těmi poté odemkl vozidlo zaparkované před domem a z místa odjel. Svým jednáním způsobil škodu předběžně odhadnutou na částku téměř 160 tisíc korun,“ uvedla mluvčí.

V neděli krátce ve večerních hodinách byl v odcizeném vozidle zastaven policejní hlídkou v Praze a následně zadržen. Obviněný muž není v páchání trestné činnosti žádným nováčkem, v minulosti se dopouštěl převážně majetkové trestné činnosti. „Policejní komisař z Chebu podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby,“ doplnila mluvčí.