Češi tráví dovolenou doma a také vlakem cestují po krásách vlasti

Zájem o letošní nabídku Českých drah Jízdenka na léto v první čtvrtině prázdnin zatím potvrzuje trend, že řada Čechů, Moravanů a Slezanů stráví alespoň část dovolené v České republice a bude podnikat poznávací cesty po své vlasti. Zájem o Jízdenku na léto se oproti loňskému roku zvýšil na dvojnásobek. Denně se prodá v průměru několik stovek síťových prázdninových jízdenek.      DSC_2155

„Dosavadní zájem o Jízdenky na léto nás těší a potvrzuje trend cestovat za poznáním a na výlety po České republice také vlakem. I v letošním roce je v nabídce čtrnáctidenní jízdenka, o kterou je stejný zájem jako loni, a nově jsme nabídli sedmidenní variantu, o kterou jsme zaznamenali velký zájem. Dnes prodáváme několik stovek prázdninových celosíťových jízdenek denně, přibližně dvakrát více než loni,“ říká Michal Štěpán, člen představenstva Českých drah odpovědný za osobní dopravu.

S Jízdenkou na léto lze v době platnosti neomezeně cestovat všemi vlaky Českých drah, lze s ní ujet libovolný počet kilometrů a kdekoliv vystoupit a znovu nastoupit do jakéhokoliv pravidelného spoje. Pouze v povinně místenkových vlacích je třeba dokoupit rezervaci. „S touto jízdenkou je možné podnikat výlety prakticky bez omezení. Není limitován počet ujetých kilometrů ani množství zastávek v atraktivních turistických oblastech,“ říká Michal Štěpán, člen představenstva Českých drah odpovědný za osobní dopravu.

Jízdenku na léto je možné používat od 1. července do 31. srpna. Základní cena 7denní jízdenky je 790 Kč, zlevněná cena pro majitele karet ISIC a platných slevových aplikací na In Kartách Českých drah je 690 Kč. Využít lze i dosud nabízenou 14denní variantu jízdenky, jejíž základní cena je 1 190 Kč a zlevněná pak 990 Kč.

Během léta jsou připraveny i další speciální nabídky, například zlevněné jízdenky na některé hudební festivaly. Zároveň jsou během léta připraveny pro zákazníky Českých drah různé slevy ze vstupného například na festivaly, do historických objektů nebo na výstavy. Podmínkou je využít při cestě za poznáním a zábavou vlak a předložit jízdenku Českých drah. Kupříkladu na velkou výstavu Císař Karel IV. 1316 – 2016 v pražské Valdštejnské jízdárně lze získat při předložení jízdenky Českých drah slevu 20 % ze vstupného.

TZ – ČD