Během dvou hodin se staly čtyři nehody a za všemi stál alkohol

V Karlovarském kraji se staly v sobotu brzy ráno čtyři nehody, a to během pouhých dvou hodin. Co je však velmi zarážející, ve všech hrál roli alkohol. První z nehod se stala v Horách, další v Drmoulu, u Chebu a v Teplé. Všichni čtyři řidiči budou nějakou chvíli chodit pěšky.

První z nehod se stala v obci Hory na Karlovarsku. Po třetí hodině ranní zřejmě nezvládl řízení třiadvacetiletý řidič a narazil do betonového sloupku zábradlí, který urazil a poté s vozidlem sjel do propusti. „Policisté s řidičem provedli orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, která vyšla pozitivně s výsledkem 2,56 promile. Na místě mu byl zadržen řidičský průkaz a zakázána další jízda,“ sdělila policejní mluvčí Kateřina Krejčí.

Netrvalo dlouho a dopravní policisté byli zavoláni k další nehodě, která se stala tentokrát v Drmoulu u Mariánských Lázní. „Šestadvacetiletý šofér řídil osobní vozidlo po silnici ve směru od obce Mariánské Lázně na Drmoul, kdy zřejmě nezvládl řízení vozidla, přejel do protisměru, vjel mimo vozovku a narazil přední částí vozidla do stromu,“ informovala mluvčí. Policisté s řidičem provedli orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, která vyšla pozitivně s výsledkem 1,82 promile. Na místě mu byl zadržen řidičský průkaz a zakázána další jízda.

Další z nehod se stala kolem páté hodiny ranní nedaleko Chebu ve směru k hraničnímu přechodu. Řidič pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy a při projetí táhlé levotočivé zatáčky uvedl vozidlo do smyku a následně vyjel s vozidlem mimo komunikaci, kde bokem narazil do kovového sloupu veřejného osvětlení. „Policisté s řidičem provedli orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, která vyšla pozitivně s výsledkem 2,15 promile. I v tomto případě mu policisté další jízdu zakázali,“ uvedla Kateřina Krejčí. Řidičský průkaz mu zadržen nebyl, protože ho při kontrole nepředložil. Nicméně byl podán návrh na zadržení jeho řidičského průkazu.

V půl šesté vyjížděli policisté znovu, tentokrát smět Teplá na Chebsku. Čtyřicetiletý řidič jel po ulici Klášterní, kdy vyjel mimo komunikaci, najel na chodník a narazil do popelnice na komunální odpad. Ta byla vlivem nárazu odražena na zeď domu, čímž došlo k poškození fasády. Řidič z místa dopravní nehody odjel, aniž by splnil svou zákonnou povinnost. „Vozidlo bylo následně dohledáno i s řidičem policisty z obvodního oddělení v Teplé. Ti s řidičem provedli orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, která vyšla pozitivně s výsledkem 3,14 promile. Na místě mu byl zadržen řidičský průkaz a zakázána další jízda,“ doplnila mluvčí.