Pětice měst z kraje podepíše memorandum s pekingskou čtvrtí Xicheng 卡洛维伐利州五城将与北京西城区签署备忘录

Pět měst z Karlovarského kraje uzavře partnerství s obvodem Xicheng čínské metropole Peking. Zástupci sdružení, jehož členy jsou Mariánské a Františkovy Lázně, Jáchymov, Ostrov, Kynšperk nad Ohří a při návštěvě Pekingu podepíší se svými protějšky memorandum o přátelství a spolupráci. Partneři se zaváží spolupracovat hlavně v oblasti cestovního ruchu, lázeňství a kultury.  A to například formou pravidelných návštěv, kulturních výměn, zprostředkování informací a zkušeností. Výsledkem by mohlo být zviditelnění Karlovarského kraje a významnější příliv čínských turistů do regionu.

卡洛维伐利州五座城市将与中国首府北京市西城区缔结友好交流关系。由玛丽亚温泉城,弗兰季谢克温泉城,亚希莫夫,奥斯特拉发,奥赫热河畔金什佩尔克五座城市代表成员将于出访北京期间与各方签署友谊合作备忘录。双方合作重点主要集中在旅游业,矿泉疗养及文化领域。 比如以规律性互访,文化交流, 互通信息,交流经验等形式展开。卡洛维伐利州此举或将吸引大批中国游客来到该地区。

pakong 1 hotová na web

 

Obvod Xicheng tvoří historické centrum Pekingu a žije v něm téměř jeden milion obyvatel. K prvnímu kontaktu došlo v lednu 2014, kdy delegace Karlovarského kraje navštívila jiný partnerský distrikt Changping. Představitelé oblasti Xicheng pak přicestovali do regionu už dvakrát. Naposledy v červenci 2015, kdy se zástupci měst jednali o podobě budoucí spolupráce. Při nadcházející pracovní cestě do Číny se zástupci Karlovarského kraje rovněž setkají s českým velvyslancem v Pekingu Bedřichem Kopeckým a naplánováno mají i oficiální jednání o lázeňství a cestovním ruchu s představiteli partnerského distriktu Changping.