V Lázních Kyselka se uskuteční komentované prohlídky

Jak pokračuje záchrana bývalých lázní Kyselka, se mohou návštěvníci dozvědět již tuto neděli. Připravená je další komentovaná prohlídka, kterou organizuje obecně prospěšná společnost Lázně Kyselka.hotová-kyselka-1

Na návštěvníky čeká hodinová komentovaná prohlídka s ochutnávkou výborného vody z pramene. Příchozí se dozvědí, jak pokračuje záchrana areálu bývalých lázní v Kyselce i zajímavosti z historie.

„Z novinek mohou návštěvníci vidět zastřešení Jindřichova a Švýcarského dvora, nově opravenou pískovcovou atiku v pavilonu Ottova pramene a nový krov, který zakryl věž Mattoniho vily,“ prozradil Josef Šorfa, jeden z organizátorů.

Sraz je u spodní části vodopádu vedle bývalé jídelny a restaurace. A pozor, v závěru prohlídky čeká návštěvníky písnička Trpaslíci z Kyselky.

Lázně  Kyselka patřily kdysi k nejkrásnějším lázním nejen u nás, ale i v Evropě. Ke konci 19. století za Heinricha Mattoniho zažily lázně svoji největší slávu. Od konce druhé světové války začal jejich věhlas upadat. Svoji činnost lázně ukončily v roce 1992 a od té doby začaly chátrat. V dnešní době stále bojují o „život“.

Termíny prohlídek:

10., 17., a 24. července vždy od 10 hodin.