Po turisticky zajímavých místech by měla vést cyklostezka z Chebu až na Boží Dar

Na oblíbenou cyklostezku podél Ohře by měla navázat další část napříč Krušnými horami. Celá trasa by se prodloužila na 97 kilometrů a po silnicích by měla vést jen minimálně. Poté by pokračovala na podobnou stezku na Ústecku.I cyklisté jsou účastníky silničního provozu. Se všemi právy a povinnostmi

Karlovarský kraj připravuje novou trasu krušnohorské cyklostezky, která by měla provést cyklisty co nejbezpečněji po vhodných cestách a s co nejmenším převýšením od Chebu až po Boží Dar. Kraj nechal zpracovat územní studii magistrály a výsledkem je návrh trasy dlouhé 97 kilometrů, jež zahrnuje v různých úsecích dalších 22 možných variant. Města, obce a další dotčené instituce mohou do 29. července vedení krušnohorské cyklomagistrály připomínkovat.

„Krušnohorská magistrála začíná na Chebsku u vodní nádrže Skalka v nadmořské výšce 444 metrů a postupně šplhá až k vrcholu Klínovce, který leží o rovných 800 metrů výše. Prochází například Skalnou, Plesnou, Luby, Kraslicemi, Bublavou a přes Rolavu, Jelení, Horní Blatnou, Ryžovnu a Boží Dar dojde do Loučné pod Klínovcem,“ sdělila mluvčí Krajského úřadu Karlovarského kraje Jana Pavlíková. „V návrhu se objevují i návaznosti na cyklotrasy v Německu a odbočka cyklomagistrály z Plesné přes Bad Brambach do Aše,“ doplnila mluvčí.