Začátek léta přinesl nárůst dopravních nehod

Hned několik vážných dopravních nehod museli řešit hasiči v Karlovarském kraji. U dvou posledních navíc musela zasahovat i letecká záchranná služba.  

„Během uplynulého týdne zasahovali hasiči v kraji u třiadvaceti dopravních nehod. Jedná se o nárůst těchto událostí. Důvodem může být i nástup letního počasí a častější cesty, kdy klesá pozornost řidičů,“ sdělil mluvčího HZS Karlovarského kraje Martin Kasal. V minulém týdnu vyjížděli hasiči k 14 dopravním nehodám, celkově od začátku roku zasahovali u 272 dopravních nehod. Podle mluvčího, patří právě silnice č. 13 na Chomutov k místům, kde se zasahuje často a jedná se o vážné dopravní nehody. Od začátku roku zde hasiči zasahovali u dvanácti dopravních nehod.

„Vážná zranění, kvůli kterým lékař na místo povolal i záchranářský vrtulník, si vyžádaly hned dvě pondělní dopravní nehody. V obou případech museli hasiči z havarovaných vozidel zraněné vyprostit,“ uvedl Martin Kasal. Jedna z nehod se stala na hlavním silničním tahu z Karlových Varů na Prahu, druhá na silnici z Ostrova na Chomutov. „V obou případech se z pohledu hasičů jedná o velmi vysoce rizikové silniční úseky, kde velmi často řeší vážné dopravní nehody. U obou nehod byla nutná uzavírka provozu během vyproštění a následně při přistání letecké záchranné služby,“ vysvětlil mluvčí.