Na Krajince se putovalo za zdravím

Pestrý program byl připravený na chebské Krajince. Konala se zde již čtvrtá Cesta za zdravím, kterou pro návštěvníky připravila Střední zdravotnická škola a vyšší odborná škola Cheb.

„Blíží se prázdniny, a to je čas upozornit především děti na bezpečné chování v době volna. Je třeba vědět, jak se zachovat například při tonutí v řece, nebo poskytnou první pomoc při nehodě na kole. Věřím však, že si děti prázdniny užijí bez větších úrazů,“ řekl místostarosta Pavel Hojda. Svoji práci, techniku i poučení si pro příchozí připravili na jednotlivých stanovištích zdravotníci nebo strážníci městské policie. Veřejnost se tak nenásilnou formou seznamovala s informacemi ohledně prevence, hygieny a bezpečného chování v různých situacích.

„Cesta za zdravím byla koncipována dle věku účastníků, které se snažíme účelně připravit na nepříjemné a šokující situace, které mohou během krizových stavů a poskytování první pomoci nastat. Zážitkovou pedagogikou se snažíme vést prakticky a interaktivně. Připravujeme děti na krizové situace včetně možnosti jejich řešení, jako například ochrana zachránce, obvazová technika, resuscitace, bezvědomí, dušení cizím tělesem, krvácení či neúrazový život ohrožující stavy,“ informoval Jakub Jestřáb z OS ČČK Cheb.