Napřed zapaloval, teď rozbíjel

Po žhářských útocích se třicetiletý muž nezklidnil. Tentokrát rozbil výlohu.  Škoda je více než sedm tisíc korun. Jeho čin mu hrozí v případě odsouzení až jeden rok ve vězení. Výtržník teď v cele čeká na rozhodnutí soudu o vzetí do vazby.Policie-ill-malé-na-web

“V pondělí dne 27. června v brzkých ranních hodinách měl muž v Chebu kamenem rozbít skleněnou výplň u prodejny,“ vysvětlila policejní mluvčí Kateřina Krejčí. „Kriminalisté ho zadrželi a následně obvinili ze spáchání pokračujícího přečinu poškození cizí věci,“ doplnila.

Muž pro ně není neznámou osobou. V polovině června zaměstnával policisty a hasiče žhářskými útoky. Během tří dnů tehdy stihnul zapálit kontejner, zaparkované vozidlo, reklamní tabuli a paletu se zbožím. Se svým řáděním začal v pondělí 13. června dopoledne. Za základní školou měl muž zapálit kontejner a od něho se oheň dostal k budově, kterou poškodil. Vyčíslená škoda činí nejméně 200 tisíc korun. Žhář dlouho nedal pokoj, v noci z pondělí na úterý vlezl na pozemek firmy, kde zapálil zaparkované auto. Tím vznikla škoda dosahující k částce 30 tisíc korun. Jako další cíl si muž vybral reklamní tabuli. Tady je vyčíslená škoda tisíc korun. Ve středu se žhář vypravil do prodejny potravin. Nešel ale nakupovat, v tamním skladu zapálil paletu. Škoda, která vznikla, se vyšplhala k 60 tisícům korun.