Seeberg hostí pohádkové bytosti

Princezny, princové, klauni, zvířátka, ale hlavně mimoni. Ti všichni se na tři dny zabydleli na hradě Seeberg. Koná se zde třídenní festival Pohádková zahrádka. Akce je určená pro děti z mateřských i základních škol a dětských domovů.

Již jedenáctý ročník Pohádkové zahrádky si letos pro děti připravil několik novinek. „Loni se nám osvědčili maskoti vlka a zajíce z pohádky Jen počkej zajíci, takže jsme letos pro děti přichystali nové známé maskoty, a to mimoně,“ vysvětlil organizátor akce a chebský výtvarník Mirek Vostrý. „Dále jsme přichystali novinky i v programu. Po několika letech jsme zrušili kouzelníka a pro děti jsou připravená dvě divadla. První Jitule a Dadule a druhé divadlo z Muzea strašidel Plzeň. Stejně tak novinkou je možnost zaběhat si s Milošem Škorpilem,“ doplnil organizátor.

„Tuto skvělou akci navštíví v průběhu tří dnů okolo 1500 dětí. Děkujeme organizátorům, které jsme podpořili i dotací z rozpočtu Františkových Lázní,“ sdělil místostarosta Františkových Lázní Jan Kuchař.

Pro děti je přichystána na hradě i na louce řada zajímavých stanovišť, kde si mohou vyzkoušet svojí zručnost, ale také se třeba poučit. Nechybí ani dětmi oblíbená jízda na koních, ukázka práce s dravci, malování, tancování nebo poučení jak ošetřit drobná zranění. Akce slouží převážně jako možnost vhodného jednodenního výletu pro ZŠ a MŠ, včetně speciálních škol.

Dnes 21. června odvysílá malou reportáž o Zahrádce „Déčko“, a to od 18.40 hodin.