Chebské ovce budou spásat trávu u Krajského úřadu

Celé léto budou v areálu Krajského úřadu Karlovarského kraje v Karlových Varech Dvorech pobývat tři ovce jednoho z chebských zemědělců. Spásáním trávy přispějí k udržování pozemků ve správě krajského úřadu.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Už v minulosti jsme využili tento ekologický a úsporný způsob údržby travnaté plochy v areálu krajských institucí. Letos se nám tedy podařilo vypůjčit si tři ovečky, jež budou spásat trávu na pozemku, který patří Ministerstvu spravedlnosti ČR a o který se úřad stará do doby, než jej ministerstvo využije například ke stavbě budovy krajského soudu. Plocha o výměře asi jeden hektar je samozřejmě oplocená a budeme se snažit o zvířata pečovat tak, aby jim nic nechybělo,“ uvedla ředitelka krajského úřadu Martina Vránová.

Ovce budou pomáhat s likvidací travnatého porostu do října, pak se vrátí zpět k majiteli. „Věřím, že se zejména pro malé návštěvníky hřišť poblíž krajských budov stanou ovečky příjemným zpestřením, nicméně všechny prosíme, aby je nekrmili, o zvířata bude skutečně dobře postaráno,“ dodala ředitelka. Krajský úřad v současnosti zajišťuje v areálu krajských institucí, mezi něž patří sídla Hasičského záchranného sboru, zdravotnických záchranářů nebo krajské knihovny, údržbu 7, 2 hektaru zatravněných ploch.

TZ – KK   Foto: ilustrační