V období od konce dubna do června se sklízí rebarbora, která se výborně hodí na různé druhy moučníků. Její nakyslost v kombinaci s vanilkou i skořicí vykouzlí nezaměnitelnou a osvěžující chuť. Tak proč nevyzkoušet křehký rebarborový koláč.
Na těsto budeme potřebovat:
250 gramů polohrubé mouky
¾ hrnku mléka
8 lžic oleje
5 lžic jogurtu nebo kysané smetany
6 lžic cukru
1 vanilkový cukr
4 vejce
1 prášek do pečiva
Rebarbora
Na drobenku:
Polohrubou mouku
Máslo
Cukr
Skořice
Suroviny na těsto smícháme a vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný (velký) plech. Poklademe oloupanou a na kousky nakrájenou rebarboru, kterou posypeme drobenkou. Pečeme při teplotě cca 180 °C po dobu přibližně 20 minut. Koláč se dá vylepšit také na kousky nakrájenými jablky.