Upečte křehký koláč z rebarbory, jeho chuť příjemně překvapí

V období od konce dubna do června se sklízí rebarbora, která se výborně hodí na různé druhy moučníků. Její nakyslost v kombinaci s vanilkou i skořicí vykouzlí nezaměnitelnou a osvěžující chuť. Tak proč nevyzkoušet křehký rebarborový koláč.

Upečte křehký koláč z rebarbory, jeho chuť příjemně překvapí

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na těsto budeme potřebovat:

250 gramů polohrubé mouky

¾ hrnku mléka

8 lžic oleje

5 lžic jogurtu nebo kysané smetany

6 lžic cukru

1 vanilkový cukr

4 vejce

1 prášek do pečiva

Rebarbora

Na drobenku:

Polohrubou mouku

Máslo

Cukr

Skořice

 

Suroviny na těsto smícháme a vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný (velký) plech. Poklademe oloupanou a na kousky nakrájenou rebarboru, kterou posypeme drobenkou. Pečeme při teplotě cca 180 °C po dobu přibližně 20 minut. Koláč se dá vylepšit také na kousky nakrájenými jablky.