Projížděl se po Františkových Lázních s 5,56 promile

V neděli odpoledne se vydal na babetě po Františkových Lázních pětadvacetiletý řidič. Když ho policisté kontrolovali, nestačili se divit. Nejen, že jeho stroj neměl registrační značku, ale muž měl také vyslovený zákaz řízení. Největší překvapení přišlo v zápětí. Dechová zkouška totiž odhalila, že má muž 5,56 promile. Teď mu hrozí až dva roky za mřížemi.marianske-lazne-nemocnice-zavoral

„V neděli dne 22. května kolem půl třetí odpoledne policisté ve Františkových Lázních v ulici Anglická zastavili a kontrolovali 25letého řidiče, který řídil babetu bez registrační značky ve směru na obec Ostroh. Lustrací policisté zjistili, že má řidič Městským úřadem vysloven zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel,“ vysvětlila policejní mluvčí Kateřina Krejčí. „Následně s ním policisté provedli opakovanou orientační dechovou zkoušku, která vyšla s pozitivním výsledkem 5,56 promile, doplnila mluvčí.

Nyní je 25letý řidič podezřelý ze spáchání přečinů Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a Ohrožení pod vlivem návykové látky.