Sedli za volant opilí

Před jízdou se řádně posilnili alkoholem a jeden z nich boural. To jsou dva víkendové případy z Chebska. Jedna z nehod skončila lehčím zraněním, druhá se naštěstí obešla bez zranění.

Sedmatřicetiletý řidič se vydal na cestu ve směru z Chebu do Vojtanova s bezmála dvěma promile alkoholu v krvi.

„V sobotu 14. května dopoledne měl řídit osobní automobil BMW muž z Chebska. Na silnici ve směru jízdy od Chebu na Vojtanov nezvládl řízení a naboural do svodidel, odrazil se a čelně se střetl s protijedoucím vozidlem Volkswagen, kde se lehce zranil spolujezdec,“ sdělila policejní mluvčí Kateřina Böhmová. „Řidič se na výzvu policistů podrobil dechové zkoušce. Opakovaným měřením byly zjištěny hodnoty 1,97 a 1,95 promile alkoholu,“ podotkla

Policisté na místě šoférovi zadrželi řidičský průkaz. Ještě téhož dne zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Soud může řidiče v případě odsouzení poslat do vězení až na tři roky.

Druhý případ se stal v Mariánských Lázních. Jednatřicetiletý šofér usedl za volant svého auta se skoro třemi promile. Nešlo ale o jediný jeho prohřešek.

„Navíc policisté zjistili, že má platný zákaz řízení všech motorových vozidel,“ doplnila Kateřina Böhmová.

Dopravní policisté sdělili 31letému muži podezření ze spáchání přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnut a vykázání.  Případ je řešen ve zkráceném přípravném řízení. V případě prokázání viny hrozí podezřelému až tříletý trest odnětí svobody.