Spojení tuňáka a avokáda si zamilujete

Máte rádi avokádo a tuňáka? Pak si určitě zamilujete zdravou pomazánku, která obě tyto suroviny obsahuje. Mezi její výhody patří nejen to, že je rychle hotová, ale i fakt, že je právě díky avokádu plná vitamínů, hlavně skupiny C a E, a minerálů – například draslíku. Bojíte se avokáda, protože je tučné? Zbytečně. Většina tuků v tomto ovoci je ale na bázi nenasycených mastných kyselin, které jsou tělem využívány k dalším důležitým procesům a neukládají se tak, jako tuky nasycené.

Když kupujeme avokádo, dbáme na to, aby na něm nebyly tmavé fleky a velmi měkká místa. Pokud koupíme hodně tvrdé plody, znamená to, že je nezralé a pozor- je hořké. Pokud nezralé avokádo koupíme, necháme jej při pokojové teplotě několik dní dozrát. V dnešní době ale není problém v některých obchodech koupit dozrálé, které je většinou samostatně balené.  Po rozkrojení bude mít zralé avokádo smetanovou barvu se zelenými okraji.

Na pomazánku budeme potřebovat:

2 zralá avokáda

2 konzervy tuňáka ve vlastní šťávě

Cibule – podle chuti

Pár kapek citronu

Sůl

Pepř

 Na ozdobení cibulovou nať, petrželku nebo to, co máme rádi

Na jemno nakrájíme cibuli, kterou pokapeme citronem, osolíme a opepříme. Avokádo rozkrojíme, vyndáme pecku a lžící vydlabeme. Vše smícháme (vidličkou rozmačkáme nebo rozmixujeme, kdo jak má rád) a přimícháme tuňáka bez šťávy. Mažeme na pečivo a zdobíme bylinkami. Výborně se hodí jako chutná večeře.