V obchodě si bral zboží, za které neplatil

Pro drogistické zboží si chodil do obchodních domů šestadvacetiletý muž, ale přes pokladnu prošel bez placení. Ale tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne. Při posledním nákupu za pět prstů byl přistižen a policisty odvezen – přímo do věznice. Byl na něj totiž vydán příkaz k dodání do věznice i za jinou trestnou činnost.OLYMPUS-DIGITAL-CAMERA

„Nejméně ve čtyřech případech měl 26letý muž v obchodních domech v Chebu a v Sokolově odcizit z prodejních regálů různé drogistické zboží v celkové hodnotě přes 5 tisíc korun.  Zboží si uschoval pod oděvní svršky a prošel bez zaplacení přes pokladny. V některých případech byl za pokladnami zadržen pracovníkem bezpečnostní firmy a odcizené zboží bylo vráceno nepoškozené do prodeje,“ sdělila policejní mluvčí Kateřina Krejčí.

Krádeže se dopustil i přesto, že byl v posledních třech letech za stejný trestný čin odsouzen Okresním soudem. Proto mu teď v případě odsouzení hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

„Nyní bylo muži doručeno do věznice usnesení o zahájení trestního stíhání. Byl obviněn ze spáchání přečinů krádeže a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání,“ dodala.