Ke známým si chodil jako do záložny. Něco si vzal a něco si půjčil

Chodil ke známým na návštěvu a odnášel si jejich peníze. Částka, kterou v domácnostech ukradl, se blíží částce 50 tisíc korun. Aby toho nebylo málo, ještě si peníze půjčoval, ale zapomínal vracet. V případě odsouzení hrozí pachateli až tři roky za mřížemi.OLYMPUS-DIGITAL-CAMERA

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání 30letého muže z Chebska, kterého obvinili ze spáchání pokračujících přečinů podvod a krádež.

„Nejprve měl v době od října do prosince loňského roku v několika případech během návštěvy odcizit své dvaačtyřicetileté známé a poté i jednatřicetiletému známému finanční hotovost, a to celkem téměř 50 tisíc korun,“ sdělila policejní mluvčí Kateřina Krejčí. „Dále měl v listopadu a v lednu v několika případech podvodně vyžádat pod smyšlenými záminkami od dvaačtyřicetileté ženy půjčku, a to v celkové částce přes 20 tisíc korun,“ vysvětlila mluvčí.

Celková škoda se vyšplhala na částku bezmála 70 tisíc korun. Protože to není mužův první případ a za krádež byl v posledních třech letech odsouzen, hrozí mu trest odnětí svobody až na tři roky.