Kraj a město Cheb zvou na Den Cyklostezky Ohře

Karlovarský kraj a město Cheb zvou malé i velké cyklisty, cykloturisty a rodiny s dětmi na 2. ročník Dne Cyklostezky Ohře. Akce se bude konat 28. května 2016 od 11 do 16 hodin v areálu Krajinky v Chebu pod hradem a nabídne přihlášeným účastníkům za odměnu drobné dárky, občerstvení, zábavu i poučení.kola

.„Den Cyklostezky Ohře chceme pořádat pravidelně jako tradiční symbol začátku sezóny na stezce pro všechny, kteří ji využívají. Byl bych rád, kdyby se ho i letos zúčastnily stovky cykloturistů,“ uvedl náměstek hejtmana Jakub Pánik.

Všichni, kteří včas vyplní jednoduchou registraci na internetových stránkách kraje www.kr-karlovarsky.cz, si pak v některém z devíti informačních center (Cheb, Mariánské Lázně, Františkovy Lázně, Aš, Kynšperk, Sokolov, Loket, Karlovy Vary, Ostrov) budou moci v týdnu od 16. do 20. května vyzvednout identifikační „all inclusive“ pásky.

Po příjezdu do areálu Krajinky dostanou zaregistrovaní cyklisté v promostanu Karlovarského kraje jako dárek trička, reflexní přívěsky, minerálku od Korunní a malé občerstvení. O zábavu se postará folková kapela. Pro děti bude ve spolupráci s BESIPEM připravena jízda zručnosti a prezentace správné výbavy bicyklů. Účastníci si zároveň mohou díky volné vstupence zdarma prohlédnout chebský hrad, včetně nově otevřených kasemat. „Den Cyklostezky Ohře má připomenout všem, kteří rádi jezdí na kole a oblíbili si páteřní trasu, že mohou absolvovat i s dětmi nádherný úsek cyklostezky od Chebu až do Karlových Varů. Zároveň věřím, že v budoucnu cykloturisté ocení i další plánované pokračování stezky v údolí Ohře směrem do Ústeckého kraje,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Martin Havel.

Partnerem akce jsou České dráhy, a. s., které vypraví zvláštní cyklovlak v trase Karlovy Vary – Cheb a zpět pro přepravu až 150 jízdních kol. Účastníci se budou moci svézt buď na akci, nebo zpátky.

Oblíbená Cyklostezka Ohře značená žlutým číslem 6 vede malebnými zákoutími a údolími podél řeky z Karlových Varů, například pod středověkým hradem v Lokti, přes Kynšperk a kolem zámku Mostov až do Chebu. Asfaltovou a místy písčitou trasu si oblíbily desetitisíce cyklistů proto, že je bezpečná a bez převýšení. Vede až na výjimky mimo silnice a díky nenáročnému profilu ji zvládne každý.

„Do budování cyklostezek se v našem regionu v posledních letech hodně investovalo. Aktivně k tomu přistoupilo i město Cheb, které má velkou výhodu v blízkosti Německa a jeho bohaté sítě cyklotras. Město proto vybudovalo například cyklostezku po trase zaniklé železniční trati do nedalekého Waldsassenu,“ popsal starosta Chebu Petr Navrátil.

Cyklostezku podél Ohře začal kraj budovat v roce 2004. Po kompletním dokončení by páteřní trasa protínající kraj měla měřit k hranici s Ústeckým krajem celkem 105 kilometrů.

TZ KK – foto: KK