Jaký koláč upéct? Zkuste špenátový, chutná výborně

Koláče se dají dělat na mnoho způsobů, ale ty slané zůstávají tak trochu opomíjené. Zeleninový koláč se hodí také jako lehká večeře. Dnes vám tedy přinášíme recept na špenátový koláč s kysanou smetanou.

IMG_6491 malá na web

Budeme potřebovat:

Listové těsto – na velký plech 400 – 500 gramů

Na náplň:

800 gramů sekaného špenátu

250 gramů kysané smetany

2 balení mozzarelly

3 – 4 vejce

2 cibule

Česnek, sůl a pepř podle chuti

Cibuli nakrájíme a na sádle necháme zesklovatět, přidáme špenát, který chvilku povaříme, a odstavíme. Do vychladlého špenátu vmícháme kysanou smetanu, nastrouhanou mozzarellu a česnek s kořením. Na konec přidáme vejce.

Velký pečící plech vyložíme listovým těstem a vlijeme špenátovou náplň. Dáme péct do vyhřáté trouby na teplotu 180 °C po dobu cca 35 minut. Těsně před dopečením můžeme posypat sýrem.