Koláče se dají dělat na mnoho způsobů, ale ty slané zůstávají tak trochu opomíjené. Zeleninový koláč se hodí také jako lehká večeře. Dnes vám tedy přinášíme recept na špenátový koláč s kysanou smetanou.
Budeme potřebovat:
Listové těsto – na velký plech 400 – 500 gramů
Na náplň:
800 gramů sekaného špenátu
250 gramů kysané smetany
2 balení mozzarelly
3 – 4 vejce
2 cibule
Česnek, sůl a pepř podle chuti
Cibuli nakrájíme a na sádle necháme zesklovatět, přidáme špenát, který chvilku povaříme, a odstavíme. Do vychladlého špenátu vmícháme kysanou smetanu, nastrouhanou mozzarellu a česnek s kořením. Na konec přidáme vejce.
Velký pečící plech vyložíme listovým těstem a vlijeme špenátovou náplň. Dáme péct do vyhřáté trouby na teplotu 180 °C po dobu cca 35 minut. Těsně před dopečením můžeme posypat sýrem.