Bodl přítelkyni do zad, naměřili mu 3,13 promile

Chyběl jen kousek a mohla se stát tragédie. Alkoholem řádně posilněný jednačtyřicetiletý muž po předchozí hádce bodl přítelkyni do zad. V případě odsouzení hrozí agresorovi tři až pět let kriminálu.OLYMPUS-DIGITAL-CAMERA

„Z těžkého ublížení na zdraví ve stádiu pokusu se bude před soudem zodpovídat 41letý muž. Dne 13. dubna  v odpoledních hodinách měl bodnout kuchyňským nožem do zad svoji přítelkyni poblíž chaty u lesního porostu v obci Luby,“ sdělila policejní mluvčí Kateřina Böhmová.

Útoku předcházela hádka. Po činu šel muž pro pomoc, cestou však měl odhodit kuchyňský nůž, kterým přítelkyni zranil. Poškozená byla po ošetření na chirurgické ambulanci propuštěna do domácího léčení.

„Muž i žena se podrobili dechové zkoušce. Žena nadýchala 2,29 promile a muž 3,13 promile alkoholu. Podezřelý byl zadržen. Ještě téhož dne zahájil chebský kriminalista trestní stíhání pro zvlášť závažný zločin těžkého ublížení na zdraví ve stádiu pokusu,“ dodala mluvčí.

Vzhledem k vysoké podnapilosti byl muž převezen na protialkoholickou záchytnou stanici. V současné době je v policejní cele a vyšetřovatel podal na něj podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí do vazby.