Kurz sebeobrany naučí ženy, jak se bránit

Jak se mohou ženy bránit silnějšímu útočníkovi? Jak se lze vyprostit z úchopu? Tohle vše a mnohem víc se mohou zájemkyně naučit na kurzech sebeobrany. Lekce pořádá Městská policie Cheb ve spolupráci s městem Cheb a oddílem Okinawa karate Cheb.Thajský box už není výsadou jen mužů

„Cílem kurzu je ukázat ženám jednoduché a účinné techniky, kterými lze vzdorovat i fyzicky silnějším útočníkům v nebezpečných situacích nebo ve stresu a při fyzické únavě,“ informoval velitel vnitřní služby městské policie Cheb Oldřich Orság.. „Kurz zvládne absolvovat každá žena, není třeba mít žádné obavy ani pochybnosti. Před samotným zahájením kurzu zájemkyním nabízíme osobní setkání na informační schůzce,“ doplnil Oldřich Orság

Na úvodním setkání budou mít možnost ženy prodiskutovat jakékoliv dotazy nebo se domluvit na individuálních požadavcích.

„Kurzy jsou určené ženám starším osmnácti let včetně seniorek. Každá účastnice se musí předem závazně zaregistrovat u koordinátora městské policie Cheb, protože počet míst je omezen.“

Kurz se skládá z jedenácti lekcí, které obsahují teorii  a praktická cvičení. Každá v délce 1,5 hodiny.

V teorii proberou účastnice psychologii, zbraně, strach, základní zásady zbavení se komplexu, že se nedokáží ubránit silnějšímu protivníkovi. V praktických cvičeních se zájemkyně naučí například jak se vyprostit z úchopu. Budou seznámeny s tím, jak vést správně kopy a údery na citlivá místa. Dozví se také, jak odrážet různé druhy útoků, verbálních či fyzických.

„Seminář povede lektor sebeobrany s mnohaletou zkušeností Václav Šimek. Je držitelem šestého danu renshi Ryusyoaki Goju ryu karate,“ upřesnil velitel.

Lekce začínají 14. dubna a potrvají do 23. června. Cvičit se bude v tělocvičně 6. Základní škola, Obětí nacizmu 16, vždy od 18. do 19.30 hodin. Zájemkyně si s sebou vezmou sportovní oděv a sálovou obuv. Kurzy jsou zdarma a jsou určené jen pro ženy.

„Po ukončení kurzu obdrží každá žena, která absolvovala alespoň dvě třetiny lekcí, certifikát o absolvování a malý dárek ve formě pepřového ochranného spreje,“ dodal Oldřich Orság.