Kontrola o Velikonocích odhalila alkohol i drogy za volantem

Na neukázněné řidiče si mezi svátky posvítili policisté. Do velikonoční bezpečnostní akce bylo nasazeno 193 policistů, kteří zkontrolovali téměř 2 500 vozidel. Zjistili celkem 514 přestupků a uděleno bylo 479 pokut. Nejčastějším přestupkem bylo nedodržení rychlosti, a to ve 182 případech. Bezpečnostní pásy nepoužilo celkem 63 osob, třináct šoférů u sebe nemělo řidičský průkaz a tři řidiči dokonce řídili vozidlo bez řidičského oprávnění. Pět řidičů nepředložilo doklad o pojištění odpovědnosti vozidla a jeden řidič řídil vozidlo po dálnici bez dálniční známky. Přestupku se dopustili i tři chodci a jeden cyklista. Na silnici vyjel jeden neukázněný řidič také s vozidlem, které nevyhovovalo technickému stavu. Policisté během akce zjistili také dva pachatele trestné činnosti.

O velikonočních svátcích usedlo za volant pod vlivem alkoholu celkem šest řidičů a jeden řidič byl dokonce pod vlivem návykové látky.

„Během velikonočních svátků v době od 24. do 28. března proběhla v celém Karlovarském kraji dopravně bezpečnostní akce,“ informovala policejní mluvčí Kateřina Krejčí. „V jejím průběhu se policejní hlídky zaměřily na dodržování rychlosti a způsobu jízdy. Také kontrolovaly používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů i technický stav vozidel. U řidičů se policisté také zaměřili na dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných omamných látek,“ dodala mluvčí.

Na Velikonoční pondělí zastavili policisté v Teplé jednatřicetiletého řidiče. Při kontrole byl vyzván k předložení dokladů, což však odmítl. „Řidič nechtěl prokázat svojí totožnost s tvrzením, že vozidlo neřídil, a z místa se pokusil i utéct, to se mu však nepodařilo,“ sdělila policejní mluvčí Zuzana Týřová.  „Po provedené dechové zkoušce bylo jasno, naměřená hodnota byla 2,06 promile. Lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu se odmítl podrobit. Policisté zjistili, že v evidencích je veden jako neřidič s blokací řidičského oprávnění,“ doplnila mluvčí.

Věc je nadále v šetření policistů.