Na Mariánskolázeňsku se zatýkalo kvůli drogám

Policisté objevili na Mariánskolázeňsku velkou pěstírnu marihuany. Na pět desítek kriminalistů a policistů z Chebska provedlo celkem deset domovních prohlídek, při kterých zadrželi celkem osm osob, zajistili zhruba čtyři kilogramy sušiny a téměř 100 rostlin konopí. Policisté objevili i několik desítek tisíc korun pocházejících z nelegálního prodeje a předměty sloužící k pěstování drogy.

Kriminalisté zahájili trestní stíhání čtyřiadvacetileté ženy a dvou mužů ve věku šestadvacet let. Jsou obvinění ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

„Obviněná žena a jeden z mužů měli obstarávat od jiných osob nebo z vlastní produkce sušinu marihuany, kterou následně prodávali dalším osobám. Druhý z obviněných mužů měl na žádost obviněné ženy obstarat téměř 200 gramů sušiny marihuany, kterou jí měl předat na dohodnutém místě,“ informovala policejní mluvčí Zuzana Týřová.

V případě prokázání viny hrozí muži až pět let v nápravném zařízení. Až deset let odnětí svobody hrozí obviněné ženě a druhému muži. Všichni se dopustili protizákonného jednání ve velkém rozsahu.

Vyšetřovatelé zahájili trestní stíhání dalších tří osob, a to třiatřicetileté ženy a dvou mužů ve věku 32 a 36 let. Ty obvinili ze spáchání stejného trestného činu, nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

„Obviněná žena a 36letý muž měli marihuanu pěstovat a dále obstarávat od jiných osob její sušinu, kterou následně prodávali dalším osobám, a to ve značném rozsahu,“ uvedla mluvčí.

Odměnou jim bude v případě prokázání viny až pět let za mřížemi.

Tím ale výčet obvinění nekončí, vyšetřovatelé obvinili další dva muže ve věku 29 a 33 let. Mladší měl obstarávat a prodávat dalším osobám pervitin. „Druhý obviněný muž měl také obstarávat a prodávat dalším osobám drogu pervitin, ale navíc k tomu i sušinu marihuany,“ doplnila Zuzana Týřová.

Těmto mužům hrozí v případě prokázání viny až deset let za mřížemi.

Chebští vyšetřovatelé podali na všech osm obviněných žen a mužů státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na jejich vzetí do vazby. Třiatřicetiletá žena a šestadvacetiletý muž budou stíháni na svobodě. O osudu zbylých šesti obviněných, zda skončí ve vazební věznici, rozhodne během soboty soudce.