Chebské muzeum zve na Velikonoční jarmark

Přípravy na již 17. Velikonoční jarmark v chebském muzeu jsou v plném proudu. Pro návštěvníky bude připraven zajímavý program plný inspirace.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

V sobotu 19. března v době od 10 až 17 hodin bude v prostorách muzejní expozice na návštěvníky čekat více než čtyřicet zastávek věnovaných tradičnímu řemeslu a rukodělné výrobě. Své umění budou příchozím předvádět například krajkářky, perníkáři či košíkáři.  Na všechny budou čekat i ukázky různých technik zdobení kraslic nebo pletení pomlázek.

Se svými velikonočními výrobky se opět představí studenti Střední integrované školy v Chebu. V houslařské dílně bude své řemeslo předvádět budoucí mistr houslař. Svojí šikovnost a nápaditost předvedou při zdobení velikonočních vajíček žáci ze Základní školy v Lubech. Pro návštěvníky budou připraveny i ukázky z tradičního velikonočního jídelníčku, z nichž některé se budou přímo na místě i péct.

V programu velikonočního jarmarku nebudou chybět oblíbená vystoupení dětských souborů ze základních a z mateřských škol, žáků chebské Lidušky ani pohádkové představení pro děti. Tentokrát se divákům v muzeu představí Divadlo Kapsa z Andělské Hory s pohádkou plnou písniček a nazvanou Jak si Kuba Marjánku zasloužil.

Jak to vypadalo na Velikonočním jarmarku v loňském roce, se podívejte zde:

plakát 1