Cyklostezka propojí Doubravu s pramenem Bílého Halštrova

Příprava na prodloužení cyklostezky na Ašsku je v plném proudu, zvažují se dvě varianty. Cyklostezka naváže na část trasy z Doubravy do německého Oelsnitz.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Úkolem zhotovitele studie bude vyhledání vhodné varianty umístění komunikace za podmínky, že v maximální míře bude stezka oddělena od silniční dopravy a pokud možno se také vyhne soukromým pozemkům. Vítěz výběrového řízení bude zveřejněn až po schválení v radě města.

„Město Aš zadalo vypracování dvou variant, kudy cyklostezka povede,“ sdělil tiskový mluvčí ašské radnice Milan Vrbata. Ve variantě první povede cyklostezka podél silnice z Doubravy do Aše a poté k prameni potoka, ve variantě druhé bude částečně kopírovat potok od Doubravy až k prameni,“ upřesnil mluvčí.

Cyklostezka má navázat na část trasy z Doubravy do německého Oelsnitz, vystavěné v roce 2013. Předpokládá se, že vlastní stavba připravovaného úseku bude součástí společného dotačního projektu s okresem Vogtland.

Bílý Halštrov pramení u Výhled, územím České republiky protéká v délce 11 kilometrů a u Doubravy ČR opouští. Po cca(přibližně)250 kilometrech se u města Halle vlévá do řeky Saale. Prameniště u Výhled je častým cílem výletníků.

Další cyklostezka propojuje Aš s bavorskými městy Selb a Wunsidel, vybudována byla v roce 2011 a vede z Mokřin na Nový Žďár a odtud ke státní hranici ve směru na Selb