Boural a z místa utekl

Narazil do lampy, najel na chodník a pak utekl. To byla jízda jednatřicetiletého muže, který se vydal v neděli ráno na cestu po Františkových Lázních. Jako by to ale nestačilo, za volant si sedl, i když věděl, že má zákaz řízení. A jak ukázala zkouška na drogy, nebylo mu ani to cizí.

„Při projíždění levotočivé zatáčky zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a vlastnostem vozidla. Nezvládl řízení vozidla, které uvedl do smyku a následně vyjel vpravo mimo vozovku, kde na chodníku narazil přední částí vozidla do sloupu veřejného osvětlení. To při následném pádu poškodilo okno v přízemí domu,“ sdělila policejní mluvčí Kateřina Krejčí. „Řidič dále pokračoval v jízdě, přitom přejel s vozidlem do protisměru a následně přejel vlevo mimo vozovku na chodník, kde přední částí narazil do domu,“ konstatovala mluvčí.

Po chvíli však zastavil u pravého okraje silnice a z místa utekl. Policejní hlídka ho ale vypátrala a provedla s ním orientační dechovou zkoušku na alkohol, která vyšla negativní. Pak ho policisté vyzvali, aby se podrobil testu na přítomnost drog. A ten vyšel pozitivní.

Škoda byla předběžně odhadnuta na částku kolem 70 tisíc korun.  Dopravní nehoda je nadále v šetření dopravních policistů.