Chtěl vraždit, teď už sedí v cele

Chyběl kousek a mohla se stát tragédie. Jedenačtyřicetiletá žena se ubránila o rok mladšímu muži, který se jí pokusil zavraždit. Tomu po jeho útěku zachránili život policisté ve chvíli, kdy si chtěl vzít život. V případě odsouzení hrozí muži trest odnětí svobody až na dvacet let. Smutná událost se stala v Mariánských Lázních.Policie-ill-malé-na-web

Podle obvinění měl muž napadnout svoji bývalou přítelkyni v bytě. Pod záminkou, že si jde pro svoje věci, na ženu zaútočil.

„Do bytu se dostavil s tím, že si jde vyzvednout své věci po vzájemném rozchodu. Než do bytu přišel, obstaral si škrtící prostředek,“ informoval policejní mluvčí Pavel Valenta. „Pod lživou záminkou se ženě postavil za záda a začal jí škrtit, s úmyslem poškozenou usmrtit,“ sdělil mluvčí.

Napadená žena se bránila nejen fyzicky, ale také tím, že volala o pomoc. To jí zachránilo život. Volání naštěstí uslyšeli sousedé, kteří jí přispěchali na pomoc. Agresor se zalekl a z místa utekl.

Policisté po muži začali ihned pátrat a našli ho ve chvíli, kdy chtěl spáchat sebevraždu.

„Muž se v současné době nachází v policejní cele, kdy bude dán státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. V případě odsouzení hrozí muži trest odnětí svobody až na dvacet let,“ dodal Pavel Valenta.

Muže obvinil vrchní komisař krajské kriminální policie ze zvlášť závažného zločinu vraždy ve stádiu pokusu.