Po zimní přestávce začne muzeum „bohémsky“

V nově zrekonstruované výstavní síni ve františkolázeňském muzeu se uskuteční první letošní výstava. Svá díla představí návštěvníkům norimberská malířka Marie Böhm.  Vernisáž se uskuteční již tento pátek 26. února od 16 hodin.Vernisáž

Výstava je věnována dílu norimberské malířky Marie Böhm. Své kořeny má tato malířka s Františkovými Lázněmi pevně spjaty. Její rodiče pocházeli z Františkových Lázní. Po druhé světové válce však přišlo nucené vysídlení rodiny do bavorských Frank. Sentimentalita, která na Vás dýchne při prohlížení obrazu s motivem Františkových Lázní, ukazuje, že k malebnému lázeňskému městu Marie Böhm stále tíhne.

Autorčin profesní život je pestrý, stejně jako její obrazy. Po téměř dvacetileté práci u filmu a v médiích se rozhodla, že si splní svůj dávný sen a stane se malířkou, po vzoru svého strýce. V Norimberku si tak následně otevřela vlastní ateliér, jehož název Bohème odkazuje na autorčino jméno a český původ. Kromě malířství se věnuje také uměleckému poradenství, filosofii a psychoonkologii.

Vernisáž svým vystoupením okoření hudebníci, kteří tóny jazzové hudby podtrhnou autorčinu tvorbu.