Čelovky ozáří areál Krajinky

Po čtyřech úspěšných ročnících Silvestrovského běhu, Valdštejnově desítce i pravidelných výbězích nejen pro začátečníky, se pro běžce chystá další překvapení. Na sobotu 27. února je nachystaná akce s názvem Čelovkový běh. Je určená pro všechny, kterým není pohyb cizí. Živé Chebsko si povídalo s jedním z organizátorů, Michalem Ouřadou, nejen o nové akci, ale také o tom, na co se mohou sportovci v nejbližší době těšit.

Valdštejnova desítka provede běžce historickým centrem Chebu

Můžete nám chystanou sportovní akci představit? 

Jedná se o seriál čelovkových běhů s názvem Run night Egerland – Noční běhy Chebskem. Závod bude mít celkem 5 – 7 kol. Jednotlivé závody se v různých městech a obcích našeho okresu poběží každé dva měsíce. Přesné termíny máme zatím pouze u dvou. Začneme velkolepě již 27. února v Chebu a 30. dubna ozvláštníme tradiční pálení čarodějnic v Plesné.

 

Jak vás napadlo uspořádat noční běh?

S báječným člověkem, kterým je Pavel Sýkora z chebského turistického klubu Union, nás při výběhu napadla myšlenka večerního čelovkového běhu. Jelikož Pavel pochází z Plesné a pořádá tam na podzim Plesenský půlmaraton, měl zájem uspořádat podobnou akci i tam. Tak jsme nakonec vymysleli celoroční běžecký seriál nočních běhů.

 

Co musí zájemce udělat, aby se mohl zúčastnit?

Závody budou otevřené pro širokou veřejnost a je na každém, kolika závodů se nakonec zúčastní. Proto, aby mu byly počítány body do celkové tabulky, se musí zúčastnit alespoň tří závodů. Na každý závod se lze registrovat jednotlivě. A to buďto online (http://runnighteger.rozbehnito.cz) nebo přímo na místě. Připraveno máme 200 startovních čísel. Online startovné je zvýhodněné, a to ve výši 100 korun. Kdo nechá registraci až na samotný den závodu, zaplatí 120 korun. Opět máme připravenou i kilometrovou trať pro děti. Pro ně bude připravena registrace až na místě. Na závod v Plesné budou registrace spuštěny v pondělí po chebském závodě (29. února).

 

Kolik je již přihlášených sportovců a odkud jsou?

Máme vyprodanou již skoro polovinu startovních čísel. Jak si lze na ulici všimnout, v Chebu je nyní velký počet tzv. hobby běžců, a je to znát i na naší startovní listině. Nejvíce bude tedy na startovní čáře Chebanů. Přijede k nám ale i dost sportovců z okolí Sokolova, Plzně i Karlových Varů.

 

Jaké další sportovní zajímavosti pro běžce chystáte?

Společně s firmou Chebská produkční s.r.o. , se kterou jsme pořádali loňskou Valdštejnovo desítku, chystáme hned několik akcí, a to nejen běžeckých. Valdštejnova desítka 2016 je zatím velkým otazníkem. Jelikož se letos v Chebu nekonají Valdštejnské slavnosti, je obtížnější najít vhodný termín a zázemí, které jsme si mohli dovolit v loňském roce. Nějaké varianty ale připraveny máme a snad se nám vše povede dokončit. Zajímavou akci chystáme i ve spolupráci s chebským hradem i tam však teprve pouze jednáme. Vyvrcholením bude bezpochyb opět Silvestrovský běh. Troufáme si letos připravit akci až pro 500 běžců.

Fotogalerie Silvestrovského běhu zde:

 

IMG_4478