Výstavba nového distribučního centra je zahájená

Výstavba moderního distribučního centra o velikosti 13 600 m 2 pro společnost Sky Deutschland Fernsehen byla na chebské průmyslové zóně slavnostně zahájená. Vznikne tak 200 nových pracovních míst.

„Jsem rád, že jsme se tu mohli opět všichni sejít kvůli výstavbě nového závodu,“ uvedl chebský starosta Petr Navrátil. Jak poznamenal, městu se daří využívat jeho výhodné polohy. „Chtěl bych ze všeho nejvíce vyzvednout výbornou spolupráci města se společností Panatonni a Accolade. Největším problémem, který budeme v budoucnu řešit, je otázka, jak zajistit dostatek volných bytů pro nové obyvatele města Chebu, kteří začnou na průmyslovém parku pracovat,“ dodal starosta.Výstavba nového distribučního centra je zahájená

Společnosti Sky Deutschland, DHL Supply Chain a developer Panattoni Europe dnes slavnostně zahájili výstavbu nového distribučního centra o velikosti 13 600 m 2 v Panattoni Parku Cheb. Nová průmyslová stavba vzniká díky pětileté smlouvě na logistické služby uzavřené mezi DHL Supply Chain a Sky Deutschland Fernsehen GmbH & Co. KG. Na Chebsku tak vznikne 200 nových pracovních míst.

Chebská průmyslová zóna byla zvolena pro umístění nového distribučního centra především kvůli svému dobrému dopravnímu spojení s Německem, kvalitní místní pracovní síle a dlouhodobé spolupráci s městem Cheb.

„Cheb je lokalitou, díky které dosáhne atraktivních časových úspor nejen DHL, ale i naši další poskytovatelé zásilkových služeb. Zároveň umožní přizpůsobit se rychle rostoucímu byznysu v oblasti placené televize na německém a rakouském trhu. Také z pohledu umístění se jedná o geograficky a strategicky opodstatněnou lokalitu ve střední Evropě,“ říká Christian Patz, viceprezident pro dodavatelské řetězce společnosti Sky Deutschland.

„Je pro nás potěšením být partnerem společnosti Sky Deutschland a poskytovat jí logistické řešení světové úrovně šité na míru jejím budoucím potřebám,“ dodává Filip Budík, generální ředitel DHL Supply Chain pro Českou republiku a Maďarsko.

„Cheb je mimořádně přívětivé prostředí pro průmyslový development,“ vysvětluje Pavel Sovička, generální ředitel Panattoni Europe pro ČR a Slovensko. „Chtěl bych vyjádřit poděkování za vstřícný postoj města a všem zúčastněným za vynikající spolupráci na tomto projektu. Věřím, že i navzdory teplotám pod bodem mrazu dokončíme novou halu do poloviny května.“

DHL pro společnost Sky zajistí ve spolupráci s dalšími partnery kromě standardních skladovacích služeb, dopravy do skladu a distribuce i služby s přidanou hodnotou, například balení zboží či nalepování etiket. Součástí smlouvy je také servis provozovaný externí společností přímo v prostorách skladu. Denně zaměstnanci DHL vyřídí kolem 10 000 objednávek a zajistí expedici prodejcům a zákazníkům v Německu a Rakousku. Podstatná část zboží nejdříve poputuje do hubu DHL v Neumarku, odkud další distribuci zajistí společnost DHL Parcel.

Sky je s 4,37 milionu zákazníků a ročními příjmy ve výši přibližně 1,8 miliardy eur předním poskytovatelem placené televize v Německu a Rakousku. Programová nabídka společnosti Sky zahrnuje živé sportovní přenosy, filmy, seriály, dětské programy a dokumentární filmy. Společnost Sky Deutschland sídlící ve městě Unterföhring poblíž Mnichova je součástí evropské jedničky v zábavním průmyslu Sky plc. Více než 21 milionů zákazníků v pěti zemích sleduje exkluzivní programy společnosti Sky kdykoliv a kdekoliv chce.