Policistům se podařilo odhalit přípravu loupežného přepadení

V Karlovarském a Plzeňském kraji policisté tento týden zatkli šestici výtečníků, kteří plánovali loupežné přepadení. Chtěli přepadnout pracovníka bezpečnostní služby ve chvíli, kdy poveze z čerpací stanice tržbu. Teď jim hrozí až dvanáct let pobytu v některém z nápravných zařízení.OLYMPUS-DIGITAL-CAMERA

Informace o převozu peněz měla mít skupina přímo od zdroje, od pracovníka bezpečnostní služby. Ten jim měl poskytnout podrobnosti o způsobu a době převozu tržby a o kamerovém systému čerpací stanice. Domluvili se, že na muže převážejícího tržbu vystřelí z plynové pistole nebo ho udeří teleskopickým obuškem a poté mu odcizí kufr s finanční hotovostí. Pokaždé však na poslední chvíli od provedení přepadení upustili pro ztíženou proveditelnost.

„Karlovarští kriminalisté v úterý 26. ledna 2016 zadrželi na různých místech Karlovarského a Plzeňského kraje čtyři muže ve věku od 33 do 52 let. Dva z pachatelů se již za jinou zvlášť závažnou násilnou trestnou činnost spáchanou na území Spolkové republiky Německo nachází ve vazební věznici na základě Evropského zatýkacího rozkazu,“ informovala policejní mluvčí Zuzana Týřová. „Všech šest mužů bylo obviněno ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže ve stádiu přípravy formou spolupachatelství. Obvinění muži úmyslně vytvářeli podmínky pro spáchání zvlášť závažného zločinu spočívajícího v užití násilí nebo pohrůžky bezprostředního násilí v úmyslu zmocnit se cizí věci. Čin spáchali jako organizovaná skupina v úmyslu způsobit značnou škodu. K pokusu ani k dokonání činu však nedošlo,“ dodala mluvčí.

Na čtyři obviněné muže podali kriminalisté státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na jejich vzetí do vazby. Během dnešního dne bude soudce rozhodovat o uvalení vazby. V případě prokázání viny jim tak hrozí až dvanáctiletý trest odnětí svobody.