V neděli začne pravidelný provoz na znovuobnovené trati mezi Aší a Selbem

V neděli 13. prosince vstupuje v platnost nový jízdní řád pro rok 2016. V Karlovarském kraji přinese otevření nového hraničního přechodu Aš – Selb – Plößberg na trati Cheb – Hof a také zcela novou koncepci osobní dopravy na celém rameni. České dráhy připravily na první den provozu, tedy na neděli 13. prosince akviziční slevu PROMO Cheb – Hof.OLYMPUS-DIGITAL-CAMERA

„V den slavnostního otevření počítáme s posílením provozu o tři páry vlaků,“ upřesnil Vladimír Omelka, ředitel Regionálního obchodního centra Českých drah v Karlových Varech a dodal: „ Posilové vlaky budou jezdit v úsecích mezi Hofem a Aší a na druhé straně mezi Aší a Chebem tak, aby na sebe navazovaly.“
Jízdné bude v den slavnostního otevření tratě symbolické ve výši 25 korun či jednoho eura. Jízdenky se budou přitom prodávat přímo ve vlacích.  Budou je prodávat průvodčí Českých drah doprovázející vlaky mezi Chebem a stanicí  Aš/Aš město a zpět. Jízdenky lze zakupovat pouze 13. prosince 2015 cestující můžou libovolně jezdit následujících traťových úsecích:

Cheb – Aš – Selb-Plösseberg – Hof Hbf (vlaky ČD kategorie Os a vlaky Länderbahn)

Hof Hbf – Oberkotzau – Selb-Plößberg – Selb Stadt (vlaky dopravce Agilis)

Hof Hbf – Oberkotzau (vlaky RB a RE dopravce DB).

Nová koncepce dopravy

Denně pojede  ve dvouhodinovém taktu 9 párů přímých mezistátních osobních vlaků v trase Hof- Aš – Cheb – Marktredwitz a zpět, z toho jeden pár v úseku Hof – Aš a zpět.

Od přímých vlaků v Aši jsou do Aše města a zpět zajištěné přípoje motorovým vozem.

Ranní vlaky pojedou v původních trasách Cheb – Aš město a zpět (z Aše města odjezd 4:39, 4:59 a 6:46)

Od pondělí 14. prosince bude na trati platit normální tarif. Z Chebu do Hofu stojí jízdenka 135 Kč,  mezi Aší a Hofem cestující zaplatí 97 korun. Kdo chce cestovat do Selbu, musí na stanici Selb-Plessberg přestupovat. Využít lze i jízdenku Egronet v hodnotě 200 korun.