Františkovy Lázně budou patřit poezii aneb “Poezie pod proudem”

Autorská čtení, poetická a happeningová vycházka, výstava nebo vyhodnocení soutěže o nejhezčí básničku, to jsou některé z akcí festivalu Dnů poezie ve Františkových Lázních. Zahájení festivalu proběhne již tento čtvrtek 12. listopadu.ž hotová malá na web

Jako každý rok, i letos se v desítkách měst v České republice uskuteční Festival České a mezinárodní poezie „Dny poezie“. Jedná se o nejrozsáhlejší festival svého druhu u nás. Celá akce začala před 17 lety v den narození Karla Hynka Máchy.  Do akce se zapojují školy, knihovny, literární kluby, divadla, muzea, ale také jednotlivci. Připraveny bývají literární večery, autorská čtení, výstavy, divadelní představení a jiné zajímavé akce. Akce potrvá od 12. do 21. listopadu.

První akcí, která zahájí Dny poezie v našem regionu, je výstava prací žáků v kavárně františkolázeňského divadla Boženy Němcové ve čtvrtek 12. listopadu od 15 hodin. Dojde zde k vyhlášení výsledků o nejhezčí básničku a obrázek K. H. Máchy, a to v kategoriích, 1.-5. třída, 6.-9. třída. Připraveno je také čtení příspěvků z vybraných děl. K dobré náladě zahraje Duo „Good Time“, Alena Nídlová s Mírou Endalem.

Na pátek 13. listopadu je od 16 hodin připraveno Autorské čtení České spisovatelky Aleny Vávrové s názvem „Mé a Františkovy Lázně aneb Z jiného světa“. Na tuto akci jsou návštěvníci zváni do informačního centra v Areálu Miláno.

Další z připravených akcí je „Poetická a happeningová vycházka Františkovými Lázněmi“. Uskuteční se v pátek 20. listopadu ve 14.30 hodin a předpokládaná délka je přibližně dvě hodiny. Jedná se o procházku se zastávkami ve vybraných místních kavárnách. Sraz účastníků je před Městským muzeem, které je patronem této akce.

Další z autorských čtení Aleny Vávrové je pro návštěvníky nachystáno na sobotu 21. listopadu od 16 hodin v informačním centru Areálu Miláno a je spojeno s prodejem knih i s autogramiádou autorky.