Bezpečnostní akce odhalila nejen telefonující řidiče

Telefonování za jízdy, překročení rychlosti, nepoužití bezpečnostních pásů nebo nevyhovující stav vozidla, to vše byly prohřešky, které odhalili dopravní policisté při dopravně-bezpečnostní akci. Ta se konala v týdnu na R6. A nejčastějším přestupkem bylo právě telefonování.policie ilustrační

„Za pomoci monitorovacího autobusu krajští dopravní policisté během dopravně bezpečností akce, která se konala v úterý 20. října na R/6 zjistili 12 přestupků u řidičů nákladních vozidel. Čtyři řidiči za jízdy telefonovali a jeden měl na přístrojové desce položený notebook, který z velké části bránil ve výhledu z vozidla,“ informovala policejní mluvčí Kateřina Krajčí. „Řidiči se také dopustili dalších přestupků jako například porušení rychlosti, nepoužití bezpečnostních pásů nebo měli nevyhovující technický stav vozidla,“ dodala mluvčí.

Všichni přestupci byli na místě vyřešeni blokovou pokutou.

„Upozorňujeme všechny řidiče, že podle zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích jsou povinni věnovat se plně řízení vozidla a sledovat situaci v provozu na pozemních komunikacích. Při jízdě vozidlem nesmíte držet v ruce telefonní přístroj nebo jiné záznamové zařízení. Je to velice nebezpečné a chvilkou nepozornosti můžete způsobit dopravní nehodu, která muže mít fatální následky. Podobné akce budou i nadále pokračovat,“ sdělila Kateřina Krejčí.