Vietnamec měl u sebe pervitin za 10 milionů korun

Vietnamce s neuvěřitelnými deseti kilogramy pervitinu chytili policisté ve Františkových Lázních. Kdyby grogu na černém trhu prodal, dostal by za ní asi deset milionů korun.OLYMPUS-DIGITAL-CAMERA

„Deset kilogramů velmi kvalitního pervitinu v ceně kolem 10 milionů korun zajistila hlídka Obvodního oddělení ve Františkových Lázních u vietnamského občana v jeho vozidle poté, co se jim zájmové vozidlo pokusilo ujet,“ informovala policejní mluvčí Zuzana Týřová.

Zadrženého muže si i s jeho „pokladem“ na místě převzali kriminalisté týmu „Krystal“, který na území Karlovarského kraje bojuje s nebývalým nárůstkem prodeje drog v posledních letech zejména na vietnamských tržnicích.

„Kriminalisté 30 letého občana Vietnamu obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za který mu v případě prokázání viny hrozí až dvanáctiletý trest odnětí svobody,“ podotkla mluvčí s tím, že státnímu zástupci podali podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného cizince do vazby.

„Tým „Krystal“ je složen z elitních detektivů ze tří pohraničních okresů a krajské kriminálky a má na svém kontě kvalitní výsledky,“ popsala mluvčí. „Vznikl právě před dvěma roky a díky velmi kvalitní spolupráci s policejními složkami bavorské a saské policie se mu podařilo podstatně omezit nabídku drog na tržnicích. Společnými silami vyčlenění kriminalisté na drogovou scénu realizovali do dnešního dne 190 případů, obvinili 233 pachatelů této trestné činnosti, odhalili 6 varen pervitinu schopných vyrábět desítky kilogramů drogy, 18 velkých pěstíren konopí a zajistili celkem 22,5 kilogramů pervitinu přímo u pachatelů, 19 kilogramů sušeného konopí, 20 kilogramů tablet léku používaných na výrobu dogy a menší množství heroinu,“ dodala