Do Panattoni Parku Cheb vstupuje první čínský výrobce společnost BWI Group

V Panattoni Parku Cheb byla symbolicky zahájena první výstavba pro čínského investora, společnost BWI Group, předního světového producenta komponentů pro automobilový průmysl. Příchod dalšího významného čínského investora na český trh podpořili osobní účastí zástupci české státní správy a samosprávy. V nové výrobní hale, na ploše zhruba 15 000 metrů čtverečních, vznikne minimálně 300 pracovních míst. Samotná výroba tlumičů by se měla rozběhnout v půlce příštího roku. Se vstupem společnosti BWI asistovala realitně poradenská společnost CBRE společně s developerem projektu Panattoni Europe a investičním fondem Accolade, která také stavbu nové budovy financuje a bude ji dlouhodobě pronajímat.BWI_Panattoni2

„Naše společnost se zabývá především výrobou tlumičů a brzdových systémů. Většina našich odběratelů je z Německa a dalších států západní Evropy. To je také jeden z důvodů, proč jsme se náš nový závod rozhodli umístit právě do Chebu,“ vysvětlil prezident společnosti BWI Jiang YunAn.

„Panattoni Park Cheb nabízí výrobcům a ostatním potencionálním uživatelům strategické umístění s ohledem nejenom na výbornou dostupnost kvalifikované pracovní síly, ale i s ohledem na skvělou silniční síť, která umožňuje perfektní napojení na dálnici do Německa. Z Chebu se dostanete do Mnichova či Norimberku za pár hodin. Další výhodou Chebské zóny je možnost růstu, věřím, že tento fakt byl rozhodující i pro společnost BWI, která s možností expanze počítá do budoucna,“ sdělil generální ředitel Panattoni Europe pro ČR a Slovensko Pavel Sovička a dodal „Tento den je pro nás symbolický, nejen, že tu můžeme slavnostně zahájit první výstavbu, ale je to také první krok dlouhodobé spolupráce s předním světovým investorem BWI Group.“

„BWI je velmi významná globální firma s mnoha pobočkami po celém světě, takže její příchod do Chebu je skvělou zprávou, zejména díky novým pracovním místům. Bude také prvním novým podnikem v rozšířené druhé etapě průmyslové zóny, v níž by postupně mělo najít práci až jeden tisíc lidí“ říká Petr Navrátil, starosta Chebu.

„Budovanou výrobní halu bude vlastnit česká skupina Accolade. BWI ji budeme dlouhodobě pronajímat. Je to první hmatatelný výsledek skvělé spolupráce města Cheb, Accolade, Panattoni a CBRE. Očekávám, že v našem chebském parku brzy přivítáme i další nové investory,“ říká Milan Kratina, předseda představenstva skupiny Accolade, říká Milan Kratina, předseda představenstva skupiny Accolade.

„Rozhodnutí umístit nový závod do Chebu předcházela podrobná analýza více než 30 lokalit v České republice a Polsku. BWI nalezlo v Chebu skvěle připravenou průmyslovou zónu, kde výborně funguje spolupráce zkušeného developera s městem, které má proaktivní přístup vůči potenciálním investorům. Jsem přesvědčený, že tato konstelace brzy přinese další zajímavé projekty na zónu, které vhodně doplní mix již existujících investorů a vytvoří další kvalitní pracovní příležitosti pro tento region. CBRE nyní pracuje na několika dalších projektech pro chebskou zónu, které jsou ve finální fázi rozhodovacího procesu,“ doplňuje Michal Bezděka, Head of Industrial Agency společnosti CBRE.BWI_Panattoni1

Panattoni Europe postaví pro předního automobilového výrobce BWI velmi sofistikovaný výrobní závod, který byl vyprojektován na míru instalovaným technologiím, a měl by tak přesně navazovat na potřeby klienta. Nová budova bude také maximálně ekologicky šetrná, což mimo jiné přinese úspory provozních nákladů. Společnost BWI v ní bude vyrábět pasivní tlumiče pro vyšší řady vozidel automobilek, mezi které patří značky, jako BMW, Volvo, Audi, Opel či JLR.

První instalace technologií jsou naplánované v první polovině příštího roku, v tomto termínu již bude výrobní hala předána klientovi do vlastního užívání. V první fázi nabídne podnik 300 pracovních míst. BWI však uvažuje i o expanzi, díky které by se toto číslo zdvojnásobilo.

„Nabírání zaměstnanců pro první fázi běží už nyní, obsazovány jsou nejvyšší pozice. Nábor pracovníků do výroby by měl být spuštěn na začátku roku 2016,“ sdělila Linda Kitzbergerová, Grafton Recruitment, Branch Manager.