Seeberg zve na Festival vína

Městské muzeum Františkovy Lázně ve spolupráci se sommelierem Jiřím Wernerem a obcí Poustka připravilo na hradě Seeberg akcii s názvem „Festival vína“. Akce koná u příležitosti 740 let od první písemné zmínky o obci Poustka.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Festivalu se zúčastní 15 vystavovatelů z Česka i zahraničí. Návštěvníci tak budou moci za přítomnosti vinařů a sommelielů ochutnat více než stovku vín z nejrůznějších částí Evropy, ale také Nového Zélandu, Střední a Jižní Ameriky. A aby byl gurmánský zážitek ještě větší, jsou připravené vybrané druhy sýrů, uzenin a různých lahůdek jako například francouzské crêpes, maďarské lángoše, ale také tradiční guláš.

Jak je u podobných událostí zvykem, na prodej budou i pamětní degustační sklenice s motivem hradu Seeberg. Atmosféru festivalu zpestří hudební program, o který se postará originální cimbálová muzika, akordeonista Tomáš Podroužek s tanečním doprovodem interpretující moravský a balkánský folklór a rocková kapela J-Ellite z Lubů. Během odpoledne na Seeberg dorazí také jeden ze souborů vystupujících v rámci mezinárodního folklórního festivalu Mariánský podzim.

Zcela zdarma bude pro návštěvníky festivalu zajištěna autobusová doprava mezi Františkovými Lázněmi a Seebergem.

Odjezdy autobusu ze zastávky:

Františkovy Lázně Městské sady (směr Seeberg)
9:45 / 13:45 / 16:45

Seeberg (směr Františkovy Lázně)
13:30 / 16:30 / ca. 20:30

ž na stránky plakat