Hospic hledá dobrovolníky

Chebský Hospic Sv. Jiří za dobu svého trvání pomohl již více jak padesáti rodinám. Jeho posláním je poskytovat zdravotní, psychickou a sociální podporu umírajícím, ale i jejich rodinám, aby mohli závěr života prožít pokud možno se svými nejbližšími v domácím prostředí.hospic-ilustracni

„Členy týmu hospice jsou nejen profesionálové, ale také dobrovolníci, které rádi přivítáme v našich řadách. Jejich úkolem je nejen přímá podpora klientů, ale i pomoc v zázemí,“ řekla Eva Kolafová ředitelka Farní charity v Chebu. „Například s administrativou nebo při přípravách různých benefičních akcí, které jsou pro hospic významným zdrojem financí, ale i propagací jeho činnosti,“ dodala Eva Kolafová.

Právě pro ty, kteří se rozhodnou stát se dobrovolníky je připraven kurz, který začíná ve čtvrtek 17. září v 17.30. Jedná se o 2 až 6 lekcí, které se uskuteční na římskokatolické faře nebo v hospici. Místo bude vybráno podle počtu přihlášených. Dotazy nebo přihlášky můžete psát na charita@farnostcheb.cz nebo volat na 731 619 729.